Πρόταση-Πρόκληση Κουράκη: Να πληρώνουν φόρο μόνο οι χριστιανοί!


Από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε το συνέδριο "Εκκλησία και Αριστερά", δηλώσαμε πως η εν λόγω σύμπραξη πρόκειται για μια παρωδία με καθαρά πολιτικά κίνητρα που αποσκοπεί στον εξαγνισμό του Σύριζα, μιας και τώρα μυρίστηκε εξουσία. ...


Η Αριστερά δεν μπορεί από ιδεολογικής θέσης ούτε καν να συμπορευτεί με την Εκκλησία, καθώς βασίζεται στην αθεΐα και τον εθνομηδενισμό κι όποτε έχει πάρει την εξουσία στα χέρια της υπήρξε διώκτης του ευσεβούς λαού και κλήρου.
Μετά την συκοφαντική τοποθέτηση προς το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα από τον Μητροπολίτη Σιατίστης Παύλο, ήρθε και η δήλωση Τάσου Κουράκη που... αποτελείωσε το συνέδριο. Ο γνωστός αριστερός καθηγητής για την ικανότητά του να απελευθερώνει κρατουμένους, δήλωσε στο συνέδριο "Εκκλησία και Αριστερά" πως το κράτος πρέπει να απαλλαγεί από την υποχρέωση να καταβάλει τους μισθούς των ιερέων. Για να καλύπτεται η μισθοδοσία του κλήρου θα πρέπει να επιβληθεί φόρος υπέρ της Εκκλησίας μόνον στους πολίτες που οικειοθελώς θα δηλώνουν χριστιανοί Ορθόδοξοι! (Δείτε το σχετικό απόσπασμα στο 23:30) Με αυτήν την λογική μπορείτε κ. Κουράκη να μας απαλλάξετε από τους φόρους που πηγαίνουν σε κονδύλια για λαθρομετανάστες και ΜΚΟ; Όπως πολύ σοφά λέει κι ο λαός, όποιος θέλει τους λαθρομετανάστες, να τους πάρει σπίτι του!
Επαναλαμβάνουμε τις πάγιες θέσεις της Χρυσής Αυγής για την Εκκλησία και την Ορθοδοξία: Η Χρυσή Αυγή αντιτίθεται στον διαχωρισμό Εκκλησίας-Κράτους. Επιδιώκει την αποκατάσταση του κύρους της Εκκλησίας και την άμεση κάθαρση του κλήρου από κάθε παρακμιακό και διεθνιστικό στοιχείο. Ανεξιθρησκεία μόνο για τα δόγματα που δεν θίγουν την Ελληνική Παράδοση και Ιστορία και δεν φθείρουν την δύναμη του Έθνους. Η Ορθοδοξία αναγεννημένη και Ελληνική ξανά πρωτοπόρος στους αγώνες του Έθνους.