ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Θέατρο παραλόγου και σκανδάλων συνέχεια...


Τη μορφή χιονοστιβάδας έχουν πάρει τα σκάνδαλα στο 2ο μεγαλύτερο δήμο της χώρας αφού το ένα διαδέχεται το άλλο με απίστευτους ρυθμούς. Έτσι μετά το μέγα σκάνδαλο της υπεξαίρεσης από το ταμείο το δήμου του ποσού των 51,4 εκ ευρώ, με τους ενόχους να αλληλοκατηγορούνται αλλά με το μέγα ερώτημα «που πήγαν τα λεφτά» να παραμένει αναπάντητο, σειρά έχει έρευνα που διεξάγεται για οφειλές του δήμου προς την ΕΥΑΘ αξίας 1 εκ. ευρώ. ...




Το θέατρο του παραλόγου συνεχίζεται καθώς η δημοτική ηγεσία ισχυρίζεται ότι οι οφειλές προέκυψαν και από λογαριασμούς και άλλων νομικών προσώπων που πλήρωνε η δημοτική αρχή. Και σαν να μην έφτανε αυτό έρχεται να προστεθεί και το χρέος των 456.000 ευρώ του bar restaurant, επί της παραλιακής, Maison Crystal, προς τον δήμο Θεσσαλονίκης, ενώ η επιχείρηση συνεχίζει να λειτουργεί, παρά την έκδοση πρωτοκόλλου διοικητικής αποβολής του ενοικιαστή στις 15 Οκτωβρίου 2012 κι ενώ τα χρέη από τη μη καταβολή ενοικίων είχαν στο τέλος Αυγούστου 2012, περάσει τις 300.000 ευρώ. Ενώ την ίδια στιγμή καταπατάται η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για αποβολή, η διοίκηση διαπραγματεύεται με τον μισθωτή, την παράταση της παραμονής του στον χώρο με την προσφορά ενός κάποιου ακινήτου ως τριτεγγύηση, ενώ όσα χρήματα έχει καταβάλλει “έναντι” η συγκεκριμένη επιχείρηση, προέρχονται από έσοδα από αναθέσεις που ο δήμος εξακολουθεί να κάνει σε άλλη επιχείρηση, που συνδέεται με τους ιδιοκτήτες της πρώτης. Εύλογο λοιπόν το συμπέρασμα της καταπάτησης κάθε έννοιας ανταγωνισμού στην αγορά και της πρόκλησης για δεκάδες επιχειρηματίες που είναι αντιμέτωποι με εξώσεις όταν αυτοί δεν καταβάλλουν τα ενοίκια.
Άραγε ο δήμαρχος κ .Μπουτάρης τη θέση παίρνει σε όλα αυτά; Προς το παρόν προωθεί με γοργούς ρυθμούς τη δημιουργία του αποτεφρωτηρίου μιας και θεωρεί ότι υπάρχουν πολλά διαφυγόντα κέρδη με την καύση των νεκρών στην γειτονική Βουλγαρία, χωρίς βέβαια να έχει ρυθμίσει «τα του οίκου του», και δεν εννοούμε βέβαια τίποτα άλλο από τις προεκλογικές δεσμεύσεις περί της πάταξης του λαθρεμπορίου και την επίλυση του προβλήματος των σκουπιδιών που μαστίζουν την πόλη μας.
Ίσως πάλι να είναι απορροφημένος με την ανάδειξη της Θεσσαλονίκης ως πρωτεύουσα των Βαλκανίων για τη διοργάνωση του Διαβαλκανικού "Pride Parade" μιας και η τοπική αυτοδιοίκηση έδειξε την αμέριστη στήριξη της στην προκλητική παρέλαση των ομοφυλοφίλων. Δεν χρειάστηκε λοιπόν και πολύς καιρός να καταλάβουμε τις προτεραιότητες του κ. Μπουτάρη και την προεκλογική του αμνησία... Άξιος!

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ ΤΟ ΤΟΠΟΣ 
xathess.blogspot.gr