Σε αντίθεση με τη δειλή κυβέρνηση των Αθηνών, η οποία άγεται και φέρεται κατά πως προστάζουν οι διεθνείς πατρόνες της, η τουρκική κυβέρνηση προχωρά οργανωμένα και με σχέδιο, στην απομόνωση της Ελλάδος στη λεκάνη της νοτιοανατολικής Μεσογείου.
Στόχος της τουρκικής τακτικής είναι η απογύμνωση της ελληνικής πλευράς από συμμάχους στην περιοχή, ώστε να καθίσταται αδύνατη η οποιαδήποτε διμερής συμφωνία, χωρίς να υπάρχει ...
προηγουμένως η έγκριση της Τουρκίας. Σε αυτό το πλαίσιο δράσης, κινείται η επίσκεψη του Τούρκου υπουργού ενέργειας, Τανέρ Γιλντίζ, στην Αλγερία και στην Λιβύη. Από την Τρίπολη ο Τούρκος υπουργός, ανακοίνωσε πως η χώρα του θα αυξήσει την ποσότητα πετρελαίου που αγοράζει από τη Λιβύη (από τα επτά εκατομμύρια βαρέλια κατ' έτος σήμερα, στα δέκα), ενώ τουρκικών συμφερόντων εταιρείες θα συμμετάσχουν στα έργα κατασκευής υποδομών ηλεκτρικής ενέργειας, συμμετέχοντας σε ένα επενδυτικό πρόγραμμα ύψους δύο δισ. δολαρίων. Επιπλέον, η Άγκυρα ζήτησε από τις λιβυκές αρχές άδεια, για την έρευνα και εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου. Η επίσκεψη του Τούρκου υπουργού ενέργειας στη Λιβύη, λαμβάνει θριαμβευτικές διαστάσεις ως εξαιρετικής σημασίας ζήτημα εξωτερικής πολιτικής, μιας και η πολυδιαφημιζόμενη και πλήρης προσδοκιών επίσκεψη του Έλληνα υπουργού των Εξωτερικών, Δημήτρη Αβραμόπουλου(η οποία πραγματοποιήθηκε προ των Χριστουγέννων), κατέληξε σε ναυάγιο για την ελληνική κυβέρνηση.
Ο κύριος Αβραμόπουλος, πραγματοποίησε την επίσκεψη στη Λιβύη, με στόχο την δημιουργία ενός θετικού κλίματος μεταξύ των δυο χωρών, ώστε να καταστεί ευκολότερη η αμοιβαία συνεννόηση των δυο πλευρών στο ζήτημα της χάραξης της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης. Το αισιόδοξο κλίμα, το οποίο είχε καλλιεργηθεί από την ελληνική πλευρά, μετατράπηκε γρήγορα σε εφιάλτη, από την αρνητική ανταπόκριση του Λίβυου υπουργού των Εξωτερικών.
''Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει οριστική απόφαση για το θέμα της οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών. Υπήρχαν συνεννοήσεις και συνομιλίες και μου δόθηκε σήμερα το πρωί η ευκαιρία να συνομιλήσω με τον συνάδελφό μου για αυτό το θέμα. Διότι το θέμα αυτό δεν αφορά μόνο την Ελλάδα και τη Λιβύη. Πρέπει να προχωρήσουμε σε ένα πλαίσιο, συμπεριλαμβανομένων των χωρών που έχουν θαλάσσια σύνορα με την Ελλάδα και τη Λιβύη. Επιδιώκουμε να υπάρξει μία γενική συμφωνία που να συμπεριλαμβάνει όλες τις χώρες που τους αφορά αυτό το θέμα. Γιατί εμείς θέλουμε να κοιτάξουμε προς το μέλλον συνολικά, όχι μεμονωμένα'', είχε δηλώσει τότε ο Λίβυος ΥΠΕΞ, καθιστώντας ξεκάθαρο το γεγονός ότι η τουρκική εξωτερική πολιτική λειτουργεί σαφώς αποτελεσματικότερα της αντίστοιχης ελληνικής και υποδηλώνοντας πως η θέση της Λιβύης, εξαρτάται από την ικανοποίηση των τουρκικών θέσεων.
Οι ελληνικές κυβερνήσεις, ακολουθώντας την πάγια μεταπολιτευτική θέση της υποταγής της εξωτερικής μας πολιτικής στις διαθέσεις των πέρα του Ατλαντικού ''συμμάχων'', έχουν καταστήσει την Πατρίδα μας, ένα μικρό κράτος-δορυφόρο ξένων συμφερόντων. Ανίκανες οι μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις να διαφυλάξουν το εθνικό μας γόητρο και πολύ περισσότερο να διασφαλίσουν τα εθνικά συμφέροντα, ασκώντας νομίμως τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, επιτρέπουν στις γειτονικές χώρες όχι απλά να διεκδικούν αλλά και να επηρεάζουν τις σχέσεις της Ελλάδος με τρίτες χώρες. Αυτό επί της ουσίας συμβαίνει και στο ζήτημα της ανακήρυξης των Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών, όπου η ελληνική κυβέρνηση, βρίσκεται -πάντοτε- ένα τουλάχιστον βήμα πίσω από την Τουρκία. Ως εκ τούτου, οι οποιεσδήποτε ανέξοδες θριαμβολογίες της κυβέρνησης Σαμαρά και των στελεχών της, προκαλούν μονάχα αλγεινές εντυπώσεις στο Λαό μας και γέλωτα στους εν δυνάμει εχθρούς των ελληνικών συμφερόντων.
Απέναντι στην πολιτική του ενδοτισμού των μεταπολιτευτικών κυβερνήσεων, οι οποίες κατέστησαν τη Πατρίδα μας, έρμαιο των διεκδικητικών διαθέσεων των γειτονικών χωρών, η Χρυσή Αυγή, διατρανώνει τη θέληση και αποφασιστικότητα για την άσκηση των νομίμων δικαιωμάτων του κυρίαρχου Ελληνικού Κράτους. Άσκηση των δικαιωμάτων, η οποία θα συμβάλει στην πρόοδο και ευημερία του Λαού και της Πατρίδος μας, όπως έχει διακηρυχθεί επισήμως, από τις πολιτικές θέσεις του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος: Πάγιος στόχος μας είναι η άμεση χάραξη των ορίων της Ελληνικής Α.Ο.Ζ. με βάση την αρχή της μέσης γραμμής και λαμβάνοντας ως ενιαίο σύνολο τα θαλάσσια όρια της Ελλάδος με την Τουρκία από τις εκβολές του Έβρου μέχρι και το Καστελόριζο. Η επιλογή αυτή όχι μόνο είναι εφικτή, αλλά θα ενισχύσει τη θέση της χώρας μας σε ένα ευρύτερο γεωστρατηγικό πλαίσιο. Η Ελλάς βρίσκεται στο γεωπολιτικό κέντρο του κόσμου, την Ανατολική Μεσόγειο, η οποία ενώνει τη Δύση με τον μεγαλύτερο ενεργειακό αποταμιευτήρα του πλανήτη. Η Μέση Ανατολή έχει βυθιστεί σε μια μαύρη τρύπα ασάφειας όσον αφορά τη μελλοντική γεωστρατηγική της πορεία. Η ενεργειακά γυμνή Ευρώπη σύντομα θα αντιμετωπίσει τεράστιο πρόβλημα ενεργειακής αυτάρκειας. Μια κεραυνοβόλος ανακήρυξη ΑΟΖ και εξόρυξη των ελληνικών ενεργειακών κοιτασμάτων αναβαθμίζει άμεσα τον ρόλο της Ελλάδος και το ειδικό της βάρος έναντι των ΗΠΑ, της Ρωσίας αλλά και της Δυτικής Ευρώπης.