Στο 11,9% η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, με συμπαγή συσπείρωση, ανεβαίνει και ατσαλώνεται συνεχώς

Σταθερά τρίτη πολιτική δύναμη της χώρας η Χρυσή Αυγή με συμπαγή εκλογική βάση, το ποσοστό όχι μόνο ανεβαίνει, αλλά ατσαλώνεται συνεχώς.
Η πανελλαδική έρευνα πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία ALCO ...

για λογαριασμό του thepaper.gr από το διάστημα 15-19 Φεβρουαρίου. Έγινε με τη μέθοδο των τηλεφωνικών συνεντεύξεων σε τυχαίο, στρωματοποιημένο δείγμα 1000 ατόμων, ηλικίας άνω των 18.
Αναλυτικά τα ποσοστά των κομμάτων στην πρόθεση ψήφου:
Στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μπροστά με 20,4% έναντι 20% της ΝΔ, τρίτο κόμμα αναδεικνύεται η Χρυσή Αυγή με 10,4%. Το ΠΑΣΟΚ κινείται στο 6,9%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στο 5,1%, το ΚΚΕ 4,7%, η ΔΗΜΑΡ 4,1%. Αναποφάσιστοι είναι περίπου 1 στους 9 (8,7%) την αποχή επιλέγει το 7,5%, λευκό το 4,9% και «άλλο κόμμα» το 7,3%.
Με αναγωγή επί των εγκύρων, χωρίς άκυρο/λευκό/αποχή, η εκτίμηση των ποσοστών των κομμάτων είναι:
Με τις αναγωγές, ο ΣΥΡΙΖΑ φθάνει στο 23,3%, η ΝΔ 22,8%, η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 11,9%, το ΠΑΣΟΚ 7,9%, οι ΑΝ.ΕΛ. 5,8%, το ΚΚΕ 5,4%, η ΔΗΜ.ΑΡ. 4,7%, άλλο 8,3% και αναποφάσιστοι δηλώνουν το 9,9%.
Συσπειρώσεις κομμάτων
Στις συσπειρώσεις των κομμάτων η ΔΗΜ.ΑΡ. έχει εξαιρετικά χαμηλό ποσοστό της τάξης του 40%. Η Χρυσή Αυγή έχει σχηματίσει μια πολύ συμπαγής εκλογική βάση σε σχέση με το υψηλό ποσοστό που λαμβάνει με την συσπείρωση να κυμαίνεται στο 86%. Οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ είναι απολιθωμένοι με 89% ενώ τα υπόλοιπα κόμματα εμφανίζουν χαμηλές συσπειρώσεις ΝΔ 74%, ΣΥΡΙΖΑ 67% και το ΠΑΣΟΚ 57%.

Σημειώνουμε ότι το ποσοστό των αναποφάσιστων που αποτυπώνεται και σε αυτή την δημοσκόπηση είναι αρκετά μεγάλο και φτάνει οριακά στο 10% με την Χρυσή Αυγή, να κερδίζει μεγάλο μέρος διότι είναι γνωστό ότι πολλοί ψηφοφόροι του Λαϊκού Συνδέσμου στα πλαίσια της πολεμικής του συστήματος εναντίον μας δεν το δηλώνουν.

Η δύναμη του Αγώνα, της Πίστης και της Αντίστασης απέναντι στους ντόπιους και ξένους τοκογλύφους είναι εδώ και είναι θέμα χρόνου να ξεβρωμίσουμε μια και καλή την Πατρίδα μας!