Πολιτικά συμπεράσματα από την εισβολή στα γραφεία της Χρυσής Αυγής Σαρωνικού


Τα πρωτοφανή στα μεταπολιτευτικά χρονικά χθεσινοβραδινά γεγονότα στα γραφεία της Τ.Ο. Σαρωνικού της Χρυσής Αυγής, λίγο πολύ τα γνωρίζετε.
Για όσους τυχόν δεν τα γνωρίζουν, τα αναφέρουμε εν περιλήψει: μετά από καταγγελία στελέχους του ΚΚΕ ότι κάποιος χρυσαυγίτης του έριξε ένα… χαστούκι, μεγάλες αστυνομικές δυνάμεις –μεταξύ των οποίων και 2 διμοιρίες των ΜΑΤ!!!- κατευθύνθηκαν στα γραφεία της Χρυσής ...

 

Αυγής, όπου πραγματοποιείτο ομιλία, εισέβαλλαν εντός –φυσικά χωρίς ένταλμα και παρουσία εισαγγελέως- και συνέλαβαν ένα άτομο, το οποίο εν συνεχεία αφέθη ελεύθερο, καθότι δεν υπεβλήθη μήνυση εις βάρος του. Οι βουλευτές της Χ.Α., Η. Κασιδιάρης και Γ. Γερμενής κατέθεσαν μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου. Αυτά είναι τα γεγονότα.
Σίγουρα, από τη μεταπολίτευση και εντεύθεν, ΟΥΤΕ ΜΙΑ φορά αστυνομικές δυνάμεις δεν εισήλθαν σε γραφεία οποιουδήποτε πολιτικού κόμματος, και μάλιστα εν ώρα λειτουργίας τους. Ούτε καν όταν είχαν διαπραχθεί κακουργήματα (σε δύο περιπτώσεις τη δεκαετία του ’80, στην Κρήτη, όταν είχαν σκοτωθεί άνθρωποι κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών μεταξύ οπαδών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ).
Είναι ηλίου φαεινότερο, ότι η εντολή για την εισβολή των αστυνομικών δεν προερχόταν από τον αξιωματικό υπηρεσίας ή τον διοικητή του συγκεκριμένου τμήματος. Επίσης, είναι δύσκολο ως απίθανο, να προερχόταν από ανώτατο αξιωματικό της ΕΛΑΣ, καθότι όταν υπάρχει υπόθεση με εμπλοκή πολιτικού κόμματος, όλοι αποφεύγουν να αναλάβουν την ευθύνη και συνήθως πετάνε το μπαλάκι στην πολιτική ηγεσία. Στη συγκεκριμένη περίπτωση δε χρειάζεται να ψάξουμε πολύ γι’ αυτόν που έδωσε την ΠΑΡΑΝΟΜΗ και ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ εντολή. Άλλωστε, προδόθηκε μόνος του, από τη χαιρεκακία του. Πρόκειται για τον ρέκτη υπουργό ΠΡΟ-ΠΟ, Ν. Δένδια, ο οποίος μέσω Twitter ανέλαβε την… ευθύνη της σκαστής παρανομίας: «Συγχαρητήρια στον Διοικητή και στο προσωπικό του Α.Τ. Αναβύσσου για την άψογη αντίδρασή τους στο περιστατικό που σημειώθηκε χθες σε βάρος πολίτη».
Ποιο είναι το πολιτικό μήνυμα από τη συμπεριφορά αυτή της συγκυβέρνησης; Είναι σαφές, έχουν χάσει την ψυχραιμία τους, βρίσκονται σε απόλυτο πανικό και αντιδρούν σπασμωδικά, πέφτοντας από γκάφα σε γκάφα. Και βέβαια, αιτία του πανικού τους είναι η συνεχής άνοδος των ποσοστών της Χρυσής Αυγής, που δε σταματάει με τίποτα. Ούτε με τη λάσπη και τις συκοφαντίες, ούτε με τη συνωμοσία σιωπής, ούτε με τις βόμβες του αναρχοκομμουνιστικού παρακράτους, ούτε με την τρομοκρατία του κατοχικού ψευδοκράτος των ανδρεικέλων των διεθνών τοκογλύφων!



ethnikismos.net