Αφήνουν τους μεγαλοφοροφυγάδες, κυνηγάνε τους ανήμπορους!


Με κατ’ επείγουσα εγκύκλιο του γενικού γραμματέα δημοσίων εσόδων, Χάρη Θεοχάρη, προς τους εφόρους των Δ.Ο.Υ., απαιτείται η φυλάκιση εκείνων που χρωστούν στο Δημόσιο ποσό άνω των 5.000 ευρώ και για διάστημα 4 μηνών έχουν αποφύγει την αποπληρωμή των οφειλών τους.
Η είδηση αυτή έρχεται μετά τη δημοσιοποίηση της πρόθεσης του υπουργείου Οικονομικών να ...
 


αποστείλει σημειώματα με την απειλή κατάσχεσης σε 2.500.000 οφειλέτες του Δημοσίου. Εκτιμάται ότι οι οφειλέτες προς το Δημόσιο ποσού που ξεπερνά τα 5.000 ευρώ ανέρχονται σε 80.000, ενώ εκείνοι των οποίων οι οφειλές δε ξεπερνούν τα 3.000 ευρώ υπολογίζονται σε 2.300.000.
Η επαίσχυντη εγκύκλιος του στελέχους του υπουργείου Οικονομικών αναφέρει χαρακτηριστικά: «Προκειμένου να υποβληθεί αίτηση ποινικής δίωξης για το ανωτέρω αδίκημα, αρκεί η συνδρομή δύο προϋποθέσεων: α) τα βεβαιωμένα και ληξιπρόθεσμα χρέη να υπερβαίνουν το κατά νόμο ελάχιστο ποσό για την υποβολή αίτησης ποινικής δίωξης, το οποίο, μετά την ψήφιση του ν.3943/2011, ορίστηκε σε πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ συμπεριλαμβανομένων των κάθε είδους τόκων ή προσαυξήσεων και β) να έχει παρέλθει χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των τεσσάρων μηνών από την ημερομηνία λήξης καταβολής των χρεών αυτών ή χρονικό διάστημα ενός έτους από την πάροδο της προθεσμίας για αποποίηση στις περιπτώσεις επαγωγής κληρονομιάς ή κληροδοσίας».
Για να ασκηθεί ακόμη μεγαλύτερη πίεση στους Έλληνες φορολογούμενους, ο γενικός γραμματέας δημοσίων εσόδων υπενθυμίζει προς τους εφόρους τις υφιστάμενες διατάξεις για την άσκηση ποινικών διώξεων προς τους οφειλέτες, για τη μη καταβολή χρεών προς το δημόσιο, ενώ ποινικές και άλλου είδους κυρώσεις, αναμένουν τους εφόρους οι οποίοι δε θα τηρήσουν ορθά το γράμμα του νόμου. Με απλά λόγια, το υπουργείο ασκεί ασφυκτική πίεση στους εισπρακτικούς μηχανισμούς, πίεση η οποία όπως είναι φυσικό θα μετακυλισθεί προς τους φορολογούμενους. Προς αυτή την κατεύθυνση κινείται η επισήμανση του Χ. Θεοχάρη πως η υποβολή αίτησης ποινικής δίωξης δεν επαφίεται στη διακριτική ευχέρεια των προισταμένων των Δ.Ο.Υ. αλλά αντίθετα αποτελούν ενέργεια εντασσόμενη στη κατά δεσμία αρμοδιότητα.
Τα πρωτοφανή αυτά μέτρα, εντάσσονται στον κύκλο των θεαματικών αλλαγών τις οποίες έκρινε αναγκαίες ο πρόεδρος της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης, αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Παναγιώτης Νικολούδης. Σε έκθεση που παρέδωσε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, αποτυπώνει την έντονη απογοήτευσή του για τον τρόπο λειτουργίας των κρατικών μηχανισμών. Όπως συνηθίζεται το τελευταίο χρονικό διάστημα, ισχυρίστηκε πως βρίσκεται στα χέρια του λίστα 54.000 ονομάτων, ατόμων που εν μέσω κρίσης έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό, ενώ τα στοιχεία της λίστας διερευνώνται και διασταυρώνονται.
Καθίσταται σαφές, πως το χρεοκοπημένο κράτος των διεφθαρμένων έχει ανάγει σε αυστηρή του προτεραιότητα(αν όχι ως μοναδική) τον φοροεισπρακτικό στραγγαλισμό των Ελλήνων, οι οποίοι στερούνται πια τα βασικά είδη για τη διαβίωσή τους. Τόσο ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης του ξεπουλήματος και της εξαθλίωσης, όσο και ο υπουργός των οικονομικών, δε διστάζουν να προχωρήσουν στη θυσία χιλιάδων Ελλήνων προκειμένου να κερδίσουν τα εύσημα των διεθνών τοκογλύφων. Εξυπακούεται, πως οι μεγαλοοφειλέτες του δημοσίου με οφειλές εκατομμυρίων ευρώ, παραμένουν στο απυρόβλητο, ούτως ώστε να παραμείνει εν κρυπτώ το πραγματικό οικονομικό έγκλημα, της ανοχής στην ασυδοσία και την απατεωνιά των κομματικών φίλων. Επί της ουσίας, ο Ελληνικός Λαός καλείται να πληρώσει δια της φυλάκισης τα αίσχη των τεσσάρων δεκαετιών διεφθαρμένου κομματικού κράτους. Ο Ελληνικός Λαός, μπορεί και πρέπει να δώσει την απάντησή του: Χρυσή Αυγή για να ξεβρωμίσει ο τόπος!
Στη φυλακή να στείλουν τους μεγαλοαπατεώνες με το μαύρο πολιτικό χρήμα και όχι τους φουκαράδες μικροοφειλέτες. Το άθλιο κράτος να πάψει να καλύπτει τις μίζες των πολιτικών κομμάτων, τα σκάφη, τα ελικόπτερα και τις παράνομες βίλες των νταβατζήδων.