Σκοπιανοί κατά του "ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑτος"

Την… τιμητική του είχε το ΘΕΜΑ στο briefing του προέδρου της λεγόμενης «United ‘Macedonian’ Diaspora» Μέτο Κολόσκι, με εκπροσώπους ΜΜΕ στα Σκόπια.
Ο κ. Κολόσκι αναφέρθηκε στα αποτελέσματα των επισκέψεών του που είχε στις Βρυξέλλες, ...
 
με στόχο την προώθηση της ένταξης των Σκοπίων σε Ε.Ε και ΝΑΤΟ. Έχοντας στο πλευρό του την πρόεδρο της «Μορφωτικής Πολιτιστικής Κίνησης Έδεσσας» Ευγενία Νατσουλίδου, την οποία όρισε εκπρόσωπο του στην Ελλάδα, ο εθνικιστής πρόεδρος της «U’M’D» επιτέθηκε κατά του ΘΕΜΑτος, επειδή τον περασμένο Δεκέμβριο αποκάλυψε πως το ΣΔΟΕ, ελέγχει τα σκοπιανά εμβάσματα που λαμβάνουν οι φιλοσκοπιανοί από το εξωτερικό.
Επιχειρώντας να ηρωοποιήσει την Νατσουλίδου, στην κοινή γνώμη των Σκοπίων, ο Κολόσκι ανάφερε πως λόγω του δημοσιεύματος του ΘΕΜΑτος η «εκπρόσωπος» του στην Ελλάδα, δέχεται απειλητικά μηνύματα κατά της ζωής της, ενώ ψευδώς ισχυρίστηκε πως ο δημοσιογράφος του ρεπορτάζ είναι μέλος της Χρυσής Αυγής. Ο ίδιος έκανε λόγο για «διωγμούς» που υφίστανται όσοι δηλώνουν «Μακεντόνετς» στη χώρα μας.
Η Ευγενία Νατσουλίδου, που προφανώς αμφισβητεί το δικαίωμα των ελληνικών Αρχών να πραγματοποιούν νόμιμο έλεγχο σε κάθε ΜΚΟ που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, κατέθεσε μήνυση κατά του ΘΕΜΑτος για συκοφαντική δυσφήμηση, αλλά και για το γεγονός πως στο ρεπορτάζ αποκαλείται (φιλο) Σκοπιανή και όχι «Εθνικά Μακεδόνισσα».
Για την ιστορία, ρεπορτάζ της εφημερίδας Vecer αναφέρει: «Οι ελληνικές αρχές αντιδρούν στις πρωτοβουλίες «Μακεδόνων» από τη Βόρεια Ελλάδα για την εκμάθηση της «μακεδονική» γλώσσας και τη διατήρηση της «μακεδονικής» ταυτότητας.
Ο πρόεδρος της UMD Μέτο Κολόσκι, αναφέρθηκε σε δημοσίευμα της εφημερίδας ΘΕΜΑ, που είναι πρώτη εφημερίδα σε κυκλοφορία στην Ελλάδα, πριν από δύο μήνες, από έναν δημοσιογράφο που είναι μέλος της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής.
Η Ευγενία Νατσουλίδου, περιέγραψε τις απειλές κατά της ζωής και τον στόχο των ελληνικών Αρχών, να «εξαντλήσουν» οικονομικά τους «Μακεδόνες» σέρνοντας τους στα δικαστήρια.
«Εργαζόμαστε ώστε η κυρία Νατσουλίδου να παρουσιάσει στη διεθνή κοινότητα την κατάσταση στην Ελλάδα, ώστε να λάβει περισσότερη υποστήριξη από τους διεθνείς οργανισμούς για τα δικαιώματα των «Μακεδόνων» στη Μακεδονία του Αιγαίου και σε όλη την Ελλάδα» δήλωσε ο Κολόσκι».
protothema.gr