Πανεπιστήμιο στην Έδεσσα θέλουν να ιδρύσουν οι γυφτοσκοπιανοί


Την διάλυση του κράτους, ελέω των ανθελληνικών πρακτικών της κυβερνήσεως των υποτακτικών, επιχειρούν να εκμεταλλευτούν εκείνοι οι οποίοι επιβουλεύονται το όνομα της Μακεδονίας. Συγκεκριμένα, κυριακάτικη εφημερίδα αποκαλύπτει πως σκοπιανοί παράγοντες, σχετιζόμενοι με το πανεπιστήμιο των Σκοπίων «Κύριλλος και Μεθόδιος», ενδιαφέρονται για την κίνηση παραρτήματος του πανεπιστημίου στην πόλη της Έδεσσας. ...



Κίνητρο για να προχωρήσουν στην ενέργεια αυτή, δίνει το ίδιο το «ελληνικό» υπουργείο Παιδείας, το οποίο προωθεί το σχέδιο «Αθηνά», σύμφωνα με το οποίο προβλέπεται το κλείσιμο ή η συγχώνευση πλήθους εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, τμημάτων και σχολών, της ελληνικής περιφέρειας. Στην περίπτωση της Έδεσσας, οι σκοπιανοί επιδιώκουν να καλύψουν αυτό ακριβώς το κενό, το οποίο θα προκαλέσει η συγχώνευση του τμήματος Μάρκετινγκ και Διοίκησης Λειτουργιών που βρίσκεται στη πόλη της Πέλλας, με το αντίστοιχο τμήμα της Θεσσαλονίκης. Τα συγκεκριμένα σχέδια έχουν μάλιστα προχωρήσει σε βαθμό τέτοιο, ώστε να επιβεβαιώνεται η εγκυρότητα των πληροφοριών από τοπικούς αξιωματούχοι της πόλης.
Στο υπό διαμόρφωση σκοπιανικό σχέδιο, αναμένεται να συμβάλλουν τόσο τα ήδη υπάρχοντα ευρωπαϊκά προγράμματα συνεργασίας στον τομέα της εκπαίδευσης, όσο και η διακηρυχθείσα συνεργασία του κρατιδίου των Σκοπίων με την Τουρκία, η οποία δύναται να ενισχύσει ποικιλοτρόπως την προσπάθεια. Υπενθυμίζεται πως το πανεπιστήμιο «Κύριλλος και Μεθόδιος» έχει ανακηρύξει σε επίτιμο διδάκτορα τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου. Εξυπακούεται πως τη συγκεκριμένη ενέργεια θα πλαισιώσει το ανθελληνικό φιλοσλαβικό κόμμα «Ουράνιο Τόξο», του οποίου οι φορείς χαίρουν της στηρίξεως και της συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ και των κομμάτων της Αριστεράς.
Οι κινήσεις του υπουργείου Παιδείας στο ζήτημα της εκπαίδευσης των μουσουλμάνων στη Θράκη, όπου και ικανοποιούνται σκανδαλωδώς οι απαιτήσεις του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής, αποτελεί δυσάρεστο οιωνό για τα μελλούμενα στη πόλη της Μακεδονίας. Η Χρυσή Αυγή θεωρεί απαράδεκτη και εγκληματική την αποστέρηση της ελληνικής επαρχίας(και δη των ακριτικών περιοχών) από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, υπό το πρόσχημα της οικονομικής δυσπραγίας. Επιπλέον, χύθηκαν ποταμοί ελληνικού αίματος για να απελευθερωθεί η μακεδονική γη από τον οθωμανικό ζυγό και τη σλαβική επιβουλή. Οι γυφτοσκοπιανοί ήταν, είναι και θα είναι ανεπιθύμητοι.