Το ίδιο παραμύθι περί «νεοναζισμού» εξιστόρησε και ο Μανιάτης


Την ημερίδα του ΠΑΣΟΚ, με θέμα "η Ελλάδα απέναντι στο νεοναζισμό, στη ρατσιστική, κοινωνική και πολιτική βία" άνοιξε ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, Γιάννης Μανιάτης. ...

Ο Μανιάτης υπογράμμισε ότι έχει μεγάλη σημασία σε τέτοιες εποχές να προσπαθήσουμε να ανακαλύψουμε ποια είναι αυτά που μας ενώνουν και σημείωσε ότι στις εκλογές του Μαΐου το ΠΑΣΟΚ έθεσε το ζήτημα του νεοναζισμού, αλλά, πρόσθεσε, δεν ήταν λίγοι αυτοί που βιάστηκαν να κηρύξουν το τέλος της Μεταπολίτευσης, οδηγώντας τους πολίτες στην απαξίωση του κοινοβουλευτισμού.
Επιπροσθέτως, ο Μανιάτης αναφέρθηκε στην απόφαση του ΠΑΣΟΚ να κινηθεί επιθετικά εναντίον σε φαινόμενα ρατσισμού και να πει "όχι στο ναζισμό" και "όχι στο φασισμό". Τόνισε επιπλέον ότι δεν υπάρχει καλή και κακή βία. Με λίγα λόγια, ο Μανιάτης συνεχίζει να ονειρεύεται «νεοναζισμούς» και άλλα αποκυήματα της φαντασίας του… Αυτό που προσπαθεί είναι να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη, καθώς φοβάται την συνεχή άνοδο της Χρυσής Αυγής. Ο Ελληνικός λαός έχει κατανοήσει πλέον ότι το ΠΑΣΟΚ είναι το κόμμα της μίζας και της διαφθοράς και το μόνο που κάνει είναι να λοιδορεί τον Έλληνα πολίτη. Εξάλλου, φέρει την πλήρη ευθύνη για την οικονομική κατάσταση της χώρας, την επιβολή του μνημονίου και για την εξαθλίωση που βιώνει ο Έλληνας. Η Χρυσή Αυγή είναι το μόνο Λαϊκό Εθνικιστικό κόμμα που αντιδρά και μπορεί να αντιμετωπίσει τη δικτατορία του ΠΑΣΟΚ.