Σταλινική προπαγάνδα στα σχολεία μας


Θυμόμαστε πριν από λίγες μέρες το δακρύβρεχτο, όσο και γελοίο, ρεπορτάζ της αγαπημένης των τρομοκρατών, «Ελευθεροτυπίας», με τίτλο «Θύλακοι της Χρυσής Αυγής στα σχολεία». Ένα ρεπορτάζ από τους γελωτοποιούς της ελλαδικής δημοσιογραφίας που μίλαγε ακόμα και για χρυσαυγίτες του νηπιαγωγείου και που προκάλεσε άφθονο γέλιο σε όλη την Ελληνική Κοινωνία. ...


 
Τώρα διαβάζουμε στην φυλλάδα της σταλινιστής φράξιας της αριστεράς, τον «Ριζοσπάστη», την έκκληση των κομμουνιστών μαθητών προς την Επιτροπή Εκπαιδευτικών Νότιας Αθήνας του ΠΑΜΕ να επέμβει προκειμένου ανασχεθεί «η δράση των οπαδών της Χρυσής Αυγής», όπως αναφέρει το κείμενο. Αναφέρεται, μάλιστα, ότι οι κομμουνιστές μαθητές μοίρασαν και σχετικό υλικό, γεγονός που μας προκαλεί συγκεκριμένα αυθόρμητα ερωτήματα.
Ας δεχτούμε, χάριν της συζητήσεως, ότι πράγματι υπάρχει «δράση οπαδών της Χρυσής Αυγής», που έπεσε στην αντίληψη των εν λόγω κομμουνιστών μαθητών. Για ποιο ακριβώς λόγο θα πρέπει να μπουν εμπόδιο σε αυτή την δράση οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ που λένε στον κόσμο ότι είναι καθηγητές; Δικαιούνται να το κάνουν;
Η πιθανή απάντηση έρχεται από μια παλιότερη δημοσίευση του «Ριζοσπάστη» και πάλι, στην οποία οι κομμουνιστές καθηγητές καταγγέλλουν μία παλιά εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, σύμφωνα με την οποία απαγορεύονται οι ομιλίες πολιτικού περιεχομένου προς μαθητές ή καθηγητές. Στην δημοσίευση της 19ης Σεπτεμβρίου ο «Ριζοσπάστης» καταγγέλλει την εν λόγω εγκύκλιο ως πρόφαση για να απαγορευτεί η πολιτική ομιλία δύο βουλευτών του ΚΚΕ σε σχολείο.
Η ύπαρξη αυτής της εγκυκλίου δεν απαγορεύει, φυσικά, γενικώς την πολιτική δράση, αλλά την ομιλία, γεγονός που καθιστά παράνομους τους ίδιους τους κομμουνιστές καθηγητές που προσπαθούν να επιβάλλουν με το στανιό στα παιδιά το δηλητήριο του κομμουνισμού.
Αν υποθέσουμε ότι αυτή η εγκύκλιος είναι άξια καταγγελίας, σύμφωνα με τα γραφόμενα στον «Ριζοσπάστη», τότε προφανώς και ένας βουλευτής της Χρυσής Αυγής μπορεί να πάει να μιλήσει σε κάποιο από τα σχολεία της Νότιας Αθήνας, που είναι στην εμβέλεια της Επιτροπή Εκπαιδευτικών Νότιας Αθήνας του ΠΑΜΕ. Αν υποθέσουμε από την άλλη ότι η συγκεκριμένη εγκύκλιος είναι μια εγκύκλιος άξια για να χρησιμοποιείται ως κανονισμός από τα Ελληνικά Σχολεία, τότε και οι συγκεκριμένοι καθηγητές είναι παράνομοι και τα φυντάνια τους που κάνουν πολιτική προπαγάνδα στο σχολείο.
Την επιλογή για του τι ακριβώς ισχύει την αφήνουμε στην Επιτροπή Εκπαιδευτικών Νότιας Αθήνας του ΠΑΜΕ. Όχι ότι ο νόμος παίρνει και πολλές ερμηνείες, αλλά για να δούμε τι θέλουν ακριβώς να επιλέξουν ως νόμο. Σε κάθε περίπτωση είναι γελοίοι και παράνομοι.
Υ.Γ. Άρθρο της «Ελευθεροτυπίας» με τίτλο «Θύλακοι του ΚΚΕ στα σχολεία», θα δούμε; Ρητορική η ερώτηση, φυσικά…