Νέα στοιχεία για τον γερμανό αρχιχαφιέ της ΣΤΑΖΙ και κολλητό του Τσίπρα

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/c/c2/Bundesarchiv_Bild_183-1989-1104-042,_Berlin,_Demonstration,_Rede_Gregor_Gysi.jpg/170px-Bundesarchiv_Bild_183-1989-1104-042,_Berlin,_Demonstration,_Rede_Gregor_Gysi.jpg
Αποκαλύψεων συνέχεια για τον αρχιχαφιέ της διαβόητης Στάζι αρχηγό του κόμματος «Αριστερά» της Γερμανίας και φίλο καλό του… leader of SYRIZA, Γκρέγκορ Γκίζι. Ο ίδιος βέβαια αρνείται τα πάντα («Ουδέποτε παρέλαβα δώρα, διακρίσεις, επαίνους, μετάλλια ή χρήματα από τις μυστικές ...


υπηρεσίες») και αποδίδει την εισαγγελική έρευνα εις βάρος του σε πολιτικές σκοπιμότητες ενόψει των εκλογών που θα γίνουν στη Γερμανία τον προσεχή Σεπτέμβριο.
Όμως, το γνωστό περιοδικό Der Spiegel, έβγαλε στη δημοσιότητα ένα έγγραφο της Στάζι, το οποίο αφορά τη δραστηριότητα του πράκτορα με την κωδική ονομασία «Notar» (Συμβολαιογράφος), που δεν είναι άλλος από τον Γκίζι. Όπως, λοιπόν, προκύπτει από το έγγραφο, ο Notar – Γκίζι παρέλαβε το 1985 ένα αναμνηστικό μετάλλιο και έναν έπαινο για τα 35 χρόνια της Στάζι. Ο έπαινος είναι «ένα ευχαριστώ για τη μεγάλη υποστήριξη που παρείχε στο έργο που μας έχει αναθέσει το κόμμα και η κρατική διοίκηση» και είναι υπογεγραμμένο από τον τότε υπουργό Ασφαλείας, Έριχ Μίλκε.
Επιπλέον στοιχεία για τον φίλο του Τσίπρα, παρουσιάζει και η γερμανική εφημερίδα Die Welt, η οποία ισχυρίζεται πως ο Γκίζι δεν είπε την αλήθεια όταν έδωσε εξηγήσεις για τις επαφές του με τη Στάζι. Από έγγραφα της Στάζι προκύπτει ότι η τελευταία συνάντηση με τον χαφιέ Γκίζι έγινε στις 12 Οκτωβρίου 1989, ενώ είχε προηγηθεί άλλη μία στις 29 Μαρτίου του ίδιου έτους.
Να τον χαίρεται ο φίλος και σύντροφός του Τσίπρας. Είμαστε σίγουροι πως κι αυτός αν ήταν στη θέση του Γκίζι, τα ίδια θα έκανε! 


ethnikismos.net