Ερώτηση του Αντώνη Γρέγου για τους περιορισμούς στην ανάπτυξη του συνεδριακού τουρισμού


ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΡΕΓΟΣ
Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΡΟΣ
1) ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
2) ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ
3) ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΙΓΑΙΟΥ & ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ
ΘΕΜΑ: «Περιορισμοί στην ανάπτυξη του συνεδριακού τουρισμού στα νησιά του νοτίου Αιγαίου»




Μια εναλλακτική μορφή τουρισμού είναι ο συνεδριακός τουρισμός που έχει αρχίσει να αναπτύσσεται στα νησιά της χώρας μας. Πολλά από αυτά διαθέτουν σύγχρονα συνεδριακά κέντρα και εμπειρία στη διεξαγωγή επιστημονικών εκδηλώσεων και συνεδρίων. Ωστόσο, με εγκύκλιο του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) τίθενται περιορισμοί για τα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, με αποτέλεσμα να πλήττονται ανεπανόρθωτα οι επιχειρήσεις της περιοχής. Ο περιφερειάρχης, Γιάννης Μαχαιρίδης, ζητά την αναθεώρηση της εν λόγω εγκυκλίου που έχει τεθεί σε εφαρμογή από 01-02-2013. Όπως υποστηρίζει, τα μέτρα είναι άδικα και αποτελούν τροχοπέδη για τη δρομολόγηση στοχευμένων δράσεων και επενδύσεων στον τομέα του τουρισμού.
Τα νησιά του νοτίου Αιγαίου αποτελούν έναν από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς και ο τουρισμός αποτελεί τη «βαριά βιομηχανία» της Ελλάδας. Επιβάλλεται, λοιπόν, η αξιοποίηση και εναλλακτικών μορφών αυτού, όπως ο συνεδριακός τουρισμός, ιδίως την παρούσα χρονική περίοδο λόγω των δυσχερών οικονομικών συνθηκών που βιώνει η χώρα μας.
Ενόψει των ανωτέρω ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:
Θα αναθεωρηθεί η παραπάνω εγκύκλιος που θέτει περιορισμούς στην ανάπτυξη του συνεδριακού τουρισμού στα νησιά του νοτίου Αιγαίου, προκειμένου αυτά να παραμείνουν ανταγωνιστικοί τουριστικοί προορισμοί;

Αθήνα, 22−02−2013
 

Ο ερωτών Βουλευτής
 

ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΡΕΓΟΣ
Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ