Κόβουν 120.000.000 από την άμυνα, αλλά μη φοβάστε θα... τρώμε πιο φτηνά σουβλάκια


Μείωσαν τον ΦΠΑ στην εστίαση για να τρώμε πιο φτηνά σουβλάκια και αν κληθούμε να αντιμετωπίσουμε τους τούρκους θα τους περιμένουμε με .... ένα διπλό πιτόγυρο 
Η συγκυβέρνηση των υποτακτικών ανακοίνωσε επιπλέον περικοπές στις αμυντικές δαπάνες για το 2014. Πολύ πρόσφατα είχαμε αναφερθεί ότι η συγκυβέρνηση και η τρόικα υπονομεύουν την αμυντική ικανότητα της χώρας. Δεν πρόλαβε να «στεγνώσει το μελάνι» από την αναφορά μας και ήρθε η ανακοίνωση για επιπλέον περικοπές ύψους 120 εκατ. ευρώ για το έτος 2014, με την προσθήκη ότι δεν αφορούν μισθολογικές ή συνταξιοδοτικές δαπάνες. ...


Ο μόνος προϋπολογισμός που απομένει για περικοπές είναι οι εξοπλιστικές δαπάνες ύψους 800 εκατ. που προβλέπονται για το 2014. Το 75% αυτής της δαπάνης θα αφορά αποπληρωμή παλαιών υποχρεώσεων, ήτοι θα απομείνει, μετά και την επιπλέον περικοπή των 120 εκατ., το ποσό των 80 εκατ. ευρώ για εξοπλιστικές δαπάνες! Δηλαδή ουσιαστικά θα υπάρχουν προς διάθεση κονδύλια μόνο για καύσιμα και ανταλλακτικά που με τους πλέον καλόπιστους υπολογισμούς δεν επαρκούν ούτε για ένα τετράμηνο.
Η συνέχιση των περικοπών των αμυντικών δαπανών με την λογιστική αντίληψη  των διεθνών τοκογλύφων που καθοδηγούνται από γνωστά ανθελληνικά κέντρα θα έχει ως αποτέλεσμα την αδυναμία υποστήριξης από την στρατιωτική ηγεσία των βασικών αναγκών των Μονάδων. Η επίπτωση, που ήδη διαφαίνεται, θα είναι να καταρρεύσει η  Εθνική Άμυνα με ό,τι αυτό συνεπάγεται, ήτοι αδυναμία προστασίας της Χώρας και του Έθνους.
Ο λαός και η χώρα δεν αντέχουν άλλες περικοπές που σχεδιάζονται από ξένα κέντρα συμφερόντων με στόχο την αποδυνάμωση και υποτέλεια του Έθνους μας. Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ τονίζει ότι όποιος σχεδιάζει και υλοποιεί περικοπές των αμυντικών δαπανών θέτει σε κίνδυνο την εθνική μας κυριαρχία και θα αντιμετωπιστεί ως εχθρός του Έθνους.