Εφημερίδα "Δημοκρατία": «Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιγράφει τη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ»


Ένα πολύ ενδιαφέρον κείμενο του δημοσιογράφου Μανώλη Κοττάκη με τον χαρακτηριστικό τίτλο «ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ», φιλοξένησε η «Δημοκρατία». Παραθέτουμε τα πιο σημαντικά σημεία του κειμένου: « Όταν η Χρυσή Αυγή ...

αποπειράθηκε να μοιράσει τρόφιμα στην πλατεία Συντάγματος, ήταν ακροδεξιά και ναζί, τώρα που θα το κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ «με καμπάνιες και χρήματα» είναι αριστερό και προοδευτικό; Όταν μέλη της Χρυσής Αυγής εισέβαλαν παρανόμως μέσα στα νοσοκομεία αναζητώντας αλλοδαπούς νοσηλευτές, ήταν «φασισμός», αλλά τώρα που οι «δομές» του κυρίου Τσίπρα ετοιμάζουν «διείσδυση» είναι σοσιαλισμός;… Εντάξει, κάναμε τα στραβά μάτια, όταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αντέγραψε κατά λέξη τις αποστροφές Μιχαλολιάκου («τα δικά μας χέρια είναι καθαρά»), το θεωρήσαμε σύμπτωση, αλλά οι συμπτώσεις όσον αφορά τις μεθόδους πολλαπλασιάζονται».
Το άρθρο του κ. Κοττάκη αφορά την πρόθεση και (μόνο) του ΣΥΡΙΖΑ να επικεντρωθεί, δήθεν, σε θέματα αλληλεγγύης γύρω από την τροφή, την υγεία και τη στέγη. Ο δημοσιογράφος στηλιτεύει την υποκρισία σχετικά με τα θέματα αυτά, καθώς όταν η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ασχολείται ΕΜΠΡΑΚΤΑ με τα συγκεκριμένα ζητήματα κατηγορείται από τους διάφορους συστημικούς φορείς. Όταν, όμως, τα σχεδιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τρέχει τίποτα. Βεβαίως, εδώ υπάρχει μια τεράστια όσο και ουσιώδης διαφορά. Ότι η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ πράττει στο ακέραιο τις προεκλογικές της δεσμεύσεις για την επιστροφή της κρατικής χρηματοδότησης, καθώς και την τήρηση και με άλλους τρόπους της Κοινωνικής Αλληλεγγύης προς τους Έλληνες. Αντιθέτως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει στη διάθεσή του, εδώ και έναν χρόνο, δεκάδες εκατομμύρια ευρώ τόσο από την κρατική χρηματοδότηση όσο και από τους παχουλούς μισθούς των 71 βο(υ)λευτών του.
ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ, όμως, δεν δόθηκε ποτέ από το κομματικό ταμείο του ΣΥΡΙΖΑ και τις τσέπες των βο(υ)λευτών του για τη φροντίδα, την περιποίηση και την ανακούφιση των φτωχών, των απόρων, των ανέργων. Μόνο παχιά λόγια και υποσχέσεις από τις πολυτελείς οικίες τους, όπου διαβιούν οι περισσότεροι από αυτούς. Είναι φανερό ότι το γελοίο αυτό συνονθύλευμα, που ονομάζεται ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθεί να αντιγράψει τη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, τόσο στον τρόπο δράσης μας όσο και στον καταγγελτικό μας λόγο. Μόνο που έχει αποτύχει πλήρως, όχι μόνο γιατί οι μιμητικές αυτές προσπάθειες του συγκεκριμένου μορφώματος θυμίζουν τις αδέξιες μιμητικές κινήσεις ενός μωρού (και μάλιστα σε πολύ χειρότερο βαθμό, αφού το μωρό τουλάχιστον έχει εντελώς αθώα σκέψη), αλλά κυρίως γιατί παραμένουν σε θεωρητικό και μόνο επίπεδο.
Καρφάκι δεν καίγεται στο κακομαθημένο πλουσιόπαιδο Τσίπρα και την υπόλοιπη κομπανία που τον συντροφεύει για τα βάσανα του Ελληνικού Λαού. Απλώς υποκρίνονται και γι΄ αυτό ούτε έδωσαν ούτε πρόκειται να δώσουν το παραμικρό ποσό για την ανακούφιση των συμπατριωτών μας. Όσο για την αντιγραφή από τον Τσίπρα της έκφρασης του Γενικού Γραμματέα της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ περί καθαρών χεριών αγγίζει τα όρια της αισχρότητας, της ανηθικότητας και της αλητείας. Τι είδους «καθαρά χέρια» μπορεί να διαθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ όταν έχει μαζέψει όλους τους παμφάγους πασόκους στην αγκαλιά του; Πώς συμβαδίζουν καθαρά χέρια και διαφάνεια με «θρυλικές μορφές» του πασοκικού συνδικαλισμού όπως ο Φωτόπουλος, ο Ραφτόπουλος, ο Καλφαγιάννης, ο Μπαλασόπουλος;
«Άλλα τα μάτια του λαγού και άλλα της κουκουβάγιας» λέει η πάνσοφη παροιμία και αυτό ισχύει και στην παρούσα περίπτωση. Άλλο πράγμα ο φτηνός, ο χυδαίος και ανέξοδος λαϊκισμός του ΣΥΡΙΖΑ και άλλο η Σοβαρή, Εμπεριστατωμένη και Υπεύθυνη Λαϊκή στάση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, η οποία αποτελεί προϊόν αφοσίωσης στις Ιερές έννοιες της Πατρίδας και του Λαού.
 
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ