"Μάρθα Βούρτση" ο Καμίνης - Κλαίγεται πάλι ο πιο αποτυχημένος δήμαρχος που πέρασε από την Αθήνα!


Ως άλλη Μάρθα Βούρτση παρουσιάστηκε ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης σε συνέντευξή του στο «Βήμα» της Κυριακής. Απαντώντας στο ερώτημα της καθεστωτικής εφημερίδας γιατί τον στοχοποιούν ο Καμίνης δήλωσε τα εξής: «Δέχομαι συχνά επιθέσεις επειδή προσπαθώ να κάνω καλά τη δουλειά μου. Οι συνεργάτες μου και εγώ έχουμε καθημερινά να ...
 
αντιπαλέψουμε τον λαϊκισμό, τη βία, τους τραμπούκους, τους ναζιστές. Δέχθηκα επιθέσεις και μερικές φορές βιαιοπράγησαν κάποιοι εναντίον μου από διάφορους χώρους: από χρυσαυγίτες ως αναρχοαυτόνομους. Δέχθηκα, δηλαδή, όπως καταλαβαίνετε, επιθέσεις από τους πιο ετερόκλητους χώρους. Μόνο και μόνο επειδή θέλω να κάνω καλά τη δουλειά μου. Να σκεφθείτε ότι έξω από τα γραφεία της ΚΕΔΕ μου επιτέθηκαν για δεύτερη φορά».
Αναφαίρετο δικαίωμα του Καμίνη είναι να κλαίγεται, όπως αναφαίρετο δικαίωμα είναι να παριστάνει τον καρπαζοεισπράκτορα. Αλλά για τα περί «βιαιοπραγιών», που χρησιμοποιεί, ας είναι πιο προσεκτικός. Δεν ξέρουμε τι ανοιχτούς λογαριασμούς μπορεί να έχει με τους λεγόμενους αναρχοαυτόνομους, αλλά σ' ότι αφορά την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ η αλήθεια βρίσκεται στο εντελώς αντίθετο άκρο απ' αυτό που ισχυρίζεται ο καθόλου συμπαθής πρώτος πολίτης της Αθήνας. Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ είναι αυτή, η οποία δέχθηκε την βία από τον δήμαρχο των λαθρομεταναστών στην διανομή τροφίμων στην Πλατεία Συντάγματος, όταν ο ανεκδιήγητος αυτός κύριος έστειλε τα ΜΑΤ εναντίον μας.
Ταυτόχρονα, έστησε ένα αποτυχημένο σόου του τύπου «βοήθεια, με κυνηγούν οι φασίστες», εμπλέκοντας τον Συναγωνιστή Γιώργο Γερμενή, παρ' ότι αυτό που είδαν όλοι στις τηλεοπτικές κάμερες ήταν οι «μπράβοι» του Καμίνη να επιτίθενται στον Βουλευτή της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. Όσο για το ότι «Με τους Χρυσαυγίτες έχει ανοιχτά θέματα ο δήμαρχος. Τους θεωρεί μια καθαρά εγκληματική οργάνωση, πέραν της φασιστικής νοοτροπίας που έχουν», όπως γράφει ο «αγιογράφος» του Νίκος Χασαπόπουλος (άλλος κι αυτός) που παίρνει την συνέντευξη, λέμε στον Καμίνη ότι δεν πρόκειται να κάνουμε κανέναν διάλογο μαζί του. Είναι ο πιο αποτυχημένος δήμαρχος που πέρασε ποτέ από την Αθήνα και η όποια θεσμική του ιδιότητα τελειώνει στις επόμενες δημοτικές εκλογές. Αν επιχειρήσει να κατέβει ξανά υποψήφιος, θα εξευτελιστεί σε τέτοιο σημείο που δεν θα βρει ούτε την ψήφο του, όσο κι αν τον υπερασπίζεται το Μέγκα. Ας πάει, λοιπόν, στη Νέα Υόρκη ξανά, γνωρίζοντας πως στην θητεία του το μόνο που άφησε πίσω του (και θα συνεχίζει να αφήνει για κάτι λιγότερο από ένα έτος ακόμη) είναι συντρίμμια.
 
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ