ΝΔ - ΠΑΣΟΚ: Συνέταιροι και συνένοχοι πλήρους ευθύνης


Εάν κάτι εκφράζει αδιαμφισβήτητα το νέο κυβερνητικό σχήμα, αυτό είναι η στυγνή αποφασιστικότητα των δύο (πλέον) πολιτικών αρχηγών, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, να εφαρμόσουν απαρέγκλιτα -δίχως τον παραμικρό δισταγμό- τις εντολές των διεθνών τοκογλύφων. Το μόνο που ..
 
διαφοροποιείται κάθε φορά που έχουμε αλλαγή κυβέρνησης, από την παραίτηση του Γιωργάκη μέχρι την πρόσφατη συγκυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, είναι ότι η μνημονιακή πολιτική αυξάνει τον αποτρόπαιο χαρακτήρα της ακόμη περισσότερο. Ταυτόχρονα, όμως, διαφαίνεται όλο και πιο πολύ η αδυναμία της να επιπλεύσει ανάμεσα στα συντρίμμια του ναυαγίου, που η ίδια δημιούργησε. Με απλά λόγια, η νέα πτυχή της συγκυβέρνησης «έχει μετρημένα τα ψωμιά της». Ήδη τα σενάρια για πρόωρες εκλογές έχουν κάνει αισθητά την εμφάνισή τους για τα τέλη Οκτωβρίου ή τις αρχές Νοεμβρίου 2013. Σημείο-κλειδί πρέπει να θεωρούνται οι γερμανικές εκλογές της 22ας Σεπτεμβρίου, μ’ ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις εδώ εξελίξεις.
Αν επιχειρήσουμε μια σύνοψη των όσων συνέβησαν το τελευταίο διάστημα, το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι η ΝΔ, και ο ίδιος ο Σαμαράς αυτοπροσώπως, εξευτελίστηκαν. Ο τρόπος, με τον οποίο χειρίστηκε ο Σαμαράς το ζήτημα της ΕΡΤ, τον εξέθεσε. Κινήθηκε με προχειρότητα, θεωρώντας πως η μετατροπή της παρακμιακής και ακραίας κυβερνητικής κρατικής τηλεόρασης σ’ ένα πιο «ευέλικτο» αλλά περισσότερο χειραγωγούμενο και πλήρως ελεγχόμενο κομματικό δίαυλο επικοινωνίας, θα ήταν μια εύκολη υπόθεση, ένας υγιεινός περίπατος. Αντ’ αυτού έδωσε στο ΠΑΣΟΚ και την ΔΗΜΑΡ την ευκαιρία, που ζητούσαν, για λεκτικούς λεονταρισμούς, αλλά και για μια τραγική αλήθεια: δίχως τον παραμικρό δισταγμό, δίχως ίχνος ντροπής και δίχως τύψεις υπέγραψαν δεκάδες νόμους, που θάβουν την Εθνική μας Κυριαρχία, ξεπουλούν την Δημόσια Περιουσία, εξαθλιώνουν τον Ελληνικό Λαό με μέτρα ανεργίας, φτώχειας, πείνας. Μέτρα, τα οποία οδήγησαν στην αυτοκτονία 4.000 περίπου συμπατριώτες μας. Για την ΕΡΤ, όμως, «σήκωσαν κεφάλι»…
Γυρνώντας πίσω στην ΝΔ, έντονος είναι ο πονοκέφαλος που έχει πιάσει τον Σαμαρά και το   επιτελείο του. Από παντού καταφθάνουν μηνύματα έντονης δυσφορίας από την κομματική τους βάση για την πλήρη ταύτιση της ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ σε τέτοιο βαθμό, που εύλογα οι οπαδοί τους αναρωτιούνται αν υπάρχει έστω και η ελάχιστη πολιτική διαφορά με το ΠΑΣΟΚ. Για ποιον λόγο οι νεοδημοκράτες να υπερασπίσουν το κόμμα τους; Για να συγκυβερνά -και επίσημα πλέον- ο Βενιζέλος και οι εναπομείναντες «πρυτάνεις» της πασοκικής ηθικής; Μπορεί τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ, που ελέγχονται από την Συγγρού, να ψευδολογούν λέγοντας ότι το ΠΑΣΟΚ σέρνεται πίσω από την ΝΔ, μετατρεπόμενο σε μια άτυπη συνιστώσα του, η αλήθεια όμως είναι εντελώς διαφορετική.
Το ΠΑΣΟΚ του 2,5-3%, όπως είναι η πραγματική του σημερινή δύναμη και όχι όπως φουσκώνεται -για προφανείς λόγους- η εκλογική του επιρροή από τις δημοσκοπικές εταιρείες, το κόμμα της ιδεολογικής, πολιτικής, οικονομικής και πάνω απ’ όλα ηθικής χρεωκοπίας, ο φορέας της σήψης, της διαφθοράς, της παρακμής, της μίζας, της ρεμούλας και κυρίως της εθνικής προδοσίας, οι πολιτικοί απατεώνες που έκλιναν σ’ όλες τις πτώσεις την λέξη κλέφτης, έχει μετατρέψει τη ΝΔ σε φέουδό του, υποζύγιο και μετατροπέα των επιθυμιών του σε πραγματικότητα. Δεδομένου ότι η ΝΔ είναι και αυτή ένα κόμμα δίχως ιδεολογική συνοχή και πολιτική αξιοπρέπεια, ας μην μας παραξενεύει το γεγονός ότι τα «βρήκαν». «Αν δεν ταίριαζαν, δεν θα συμπεθέριαζαν», όπως λέει και η πάνσοφη Λαϊκή ρήση. Βεβαίως, η συμμετοχή (και τυπικά) του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση δείχνει, πέραν του ακατάσχετου και αθεράπευτου συμπλέγματος εξουσίας που διακατέχει διαχρονικά το κόμμα αυτό, ότι δεν έχουν πλέον καμιά ψευδαίσθηση για την τύχη τους. Προσπαθούν απλώς να καθυστερήσουν το μοιραίο και να γευτούν την γλύκα της εξουσίας, έστω και για λίγο, με την ελπίδα ότι θα μπορούν να γευθούν -για όσο ακόμη μπορούν- το «μέλι» με το να έχουν τον έλεγχο του κρατικού κορβανά στα χέρια τους.
Αναίσθητοι, ανεύθυνοι, ανάλγητοι, απάνθρωποι και σε κατάσταση αφασίας, οι πασόκοι θα συνεχίζουν να προκαλούν το μίσος, την οργή και την απέχθεια σε κάθε Έλληνα και Ελληνίδα, με την αγαστή συνεργασία της ΝΔ, η οποία έντρομη βλέπει όλο και περισσότερους (μέχρι πρότινος) ψηφοφόρους της να την εγκαταλείπουν και να υποστηρίζουν ανοιχτά, ξεκάθαρα και χωρίς περιστροφές την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Το χειρότερο για τον Σαμαρά και το επιτελείο του είναι ότι γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι ψήφοι αυτές, προς την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, δεν είναι δανεικές αλλά αγύριστες. Εδώ οι επίγονοι του καταστροφικού καραμανλισμού δεν έχουν να κάνουν με κόμματα φούσκες, όπως το ΛΑΟΣ ή γιαλαντζί αντιμνημονιακούς, όπως το συνονθύλευμα του Καμμένου, όπου υπήρχε και υπάρχει προδιαγεγραμμένη ημερομηνία λήξεως και επομένως ο επαναπατρισμός των ψηφοφόρων αυτών των κομμάτων στη ΝΔ, ήταν και είναι εύκολη υπόθεση.
Η επιλογή του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος, από πλευράς των μέχρι πρότινος ψηφοφόρων της ΝΔ και όχι μόνον, καθώς και ο διαπολιτικός χαρακτήρας των νεοεισερχομένων στην ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ οπαδών είναι δεδομένος, αφού συντάσσονται στις τάξεις μας πρώην ψηφοφόροι -συν τοις άλλοις- και του ΣΥΡΙΖΑ, και του ΠΑΣΟΚ και του ΚΚΕ, αποτελεί έναν δρόμο χωρίς επιστροφή, για ολοένα και περισσότερους συμπατριώτες μας και αυτό τρομάζει όλους τους  εκπροσώπους του πολιτικού κατεστημένου. Όπως είπε, χωρίς να ντρέπεται, ο Σαμαράς «ο Βενιζέλος είναι εταίρος πλήρους ευθύνης». Θα λειτουργήσουν, επομένως, ως συνειδητοί πολιτικοί συνεργάτες των διεθνών τοκογλύφων. Γι’ αυτό και θα υποστούν τις συνέπειες αυτής της εθνοπροδοτικής επιλογής. ΖΗΤΩ Η ΝΙΚΗ!
 
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ