Οργή των ξενοδόχων της Θεσσαλονίκης για τον Γιάννη Μπουτάρη


Το καλοκαίρι δεν ταιριάζει στον Δήμαρχο του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Μπουτάρη, που καθημερινά ανοίγει καβγά με έναν φορέα ή κοινωνική ομάδα. Το νέο επεισόδιο αφορά την Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, η οποία με δελτίο τύπου αναφέρει:


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 25-7-2013
Σφόδρα ενοχλημένος δηλώνει ο ξενοδοχειακός κλάδος της Θεσσαλονίκης από την απαράδεκτη και αναίτια επίθεση που εξαπέλυσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης, εναντίον του. Οι δημόσιες, αστήρικτες καταγγελίες του κ. Μπουτάρη σε βάρος των ξενοδόχων και μάλιστα από το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου της 22ας Ιουλίου 2013, ξεπέρασαν κάθε όριο!
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης χρησιμοποιώντας εκφράσεις «καφενείου», ότι δηλαδή οι ξενοδόχοι της πόλης «έχουν μάθει να αρμέγουν τους πελάτες τους και οι τιμές στα ξενοδοχεία πρότινος ήταν οι υψηλότερες στην Ελλάδα» μόνο κακό κάνουν αυτή τη στιγμή στον τουρισμό γιατί διώχνουν τους επισκέπτες. Πόσο μάλλον, όταν αυτές οι τοποθετήσεις του κ.Μπουτάρη γίνονται ενώπιον δημοσιογράφων, μεταδίδονται σε απευθείας σύνδεση από τη δημοτική τηλεόραση (TV 100) και αναπαράγονται, όπως είναι φυσικό, από τον Τύπο και το διαδίκτυο, δημιουργώντας μια στρεβλή εικόνα που δεν αντικατοπτρίζει σε καμία περίπτωση την πραγματικότητα.
Προς ενημέρωση του κ.Μπουτάρη και προς αποκατάσταση της αλήθειας για την κοινή γνώμη, τα επίσημα στοιχεία της εταιρείας τουριστικών μελετών και ερευνών GBR Consulting που καταγράφει μηνιαίως και συγκρίνει τις τιμές ανά κατηγορία ξενοδοχείων στη Θεσσαλονίκη, την Αττική και άλλες περιοχές, είναι εντελώς διαφορετικά από την εικόνα που επιχείρησε να κατασκευάσει ο δήμαρχος της πόλης μας.
Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία (τα οποία και είναι ασφαλώς στη διάθεση του κ.Μπουτάρη), η μέση τιμή δωματίου στα 5* ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης ήταν για το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους 85,60 ευρώ ενώ συγκριτικά, το ίδιο χρονικό διάστημα η αντίστοιχη μέση τιμή ήταν για την Αττική 134,07 ευρώ ανά δωμάτιο. Για τον Ιούνιο του 2013 η μέση τιμή δωματίου 5* ξενοδοχείων στη Θεσσαλονίκη ήταν 86,41 ευρώ, ενώ στην Αττική 161,82 ευρώ.
Οι ξενοδόχοι της Θεσσαλονίκης καλούν τον κ.Μπουτάρη να ανακαλέσει αμέσως τις προσβλητικές εκφράσεις του και να αποκαταστήσει την αλήθεια. Συνιστούν δε, να είναι πιο ενημερωμένος την επόμενη φορά που θα θίξει θέματα που άπτονται άλλου επαγγελματικού κλάδου, τον οποίο ο ίδιος δε γνωρίζει προσωπικά. Στην προκειμένη περίπτωση, να μην «παίζει με τον πόνο» των ξενοδόχων, σε μια χρονική συγκυρία που ο τουρισμός μπορεί, αν τον βοηθήσουμε όλοι, μαζί και η Τοπική Αυτοδιοίκηση, να συνεισφέρει τα μέγιστα στην ανόρθωση της οικονομίας και στην καταπολέμηση της ανεργίας.


taxalia.blogspot.com