Μια φωτογραφία - χίλιες λέξεις: Όταν κάποια ψεύτρα γράφει για "φιάσκο"


Λίγο πριν το κλείσιμό της (για δεύτερη φορά) βρίσκεται η γνωστή φυλλάδα «Ελευθεροτυπία», γι΄αυτό φροντίζει σε καθημερινή, σχεδόν, βάση να επιτίθεται εναντίον της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.
Το έκανε και σήμερα, με αφορμή τη χθεσινή διανομή τροφίμων μόνο για Έλληνες, στον Σταθμό Λαρίσης. Οφείλουμε, όμως, να παραδεχθούμε ότι είχε το σθένος να δημοσιεύσει, και μάλιστα ...

πρωτοσέλιδα, μια φωτογραφία από την συνάθροιση που έδειχνε το τεράστιο μέγεθος του κόσμου. Και σ΄αυτές τις περιπτώσεις ισχύει, όντως, το ρητό «μια φωτογραφία ισούται με χίλιες λέξεις». Γιατί αυτομάτως η δημοσίευση μιας φωτογραφίας, η οποία απεικονίζει την Αλήθεια, αναιρεί και ανατρέπει όλα τα ψέματα, την λασπολογία και την κακεντρέχεια που μπορεί να διέπει την οποιαδήποτε καθεστωτική πένα.
Αν, λοιπόν, στην «Ελευθεροτυπία» πενθούν και ετοιμάζονται για το δεύτερο (ελπίζουμε και οριστικό) «λουκέτο», στο ετεροθαλές «αδελφάκι» τους, την «Εφημερίδα των Συντακτών» είναι πολύ πιο αισιόδοξοι. Μπορεί και εκεί οι πτήσεις να είναι χαμηλές, σ΄ότι αφορά την κυκλοφορία της φυλλάδας, αλλά δεν ανησυχούν ιδιαίτερα, αφού το πολύ-πολύ να τους αγοράσει η Γιάννα Αγγελοπούλου για να έχει κάτι να περνά η ώρα της… Σε αντίθεση, όμως, με την «Ελευθεροτυπία», αναφερόμενη η φυλλάδα αυτή στην χθεσινή συνάθροιση επιλέγει να μην δημοσιοποιήσει φωτογραφία. Ο λόγος; Διαβάστε το παρακάτω απόσπασμα, το οποίο υπογράφει κάποια Α.Ψ. (προφανώς, πρόκειται για την Άντα Ψαρρά από τον «Ιό» - καταλαβαίνετε για τι εμπάθεια μιλάμε…) και θα καταλάβετε:
«Η ρατσιστική διανομή τροφίμων της Χρυσής Αυγής έξω από τα γραφεία της ήταν ένα απόλυτο φιάσκο. Σύμφωνα με τον χαιρετισμό του αρχηγού της, επιλέχτηκε σκόπιμα η επέτειος της μεταπολίτευσης, για να υποδηλωθεί η αντίθεση της οργάνωσης στη δημοκρατία. Το ναζιστικό χάπενινγκ κράτησε λιγότερο από μία ώρα και εκτός από τα μαυροντυμένα μέλη της μάζεψε και λίγες εκατοντάδες ανθρώπους που δεν έχουν να φάνε. Το αποτέλεσμα δεν συγκρίνεται καν με τα καθημερινά συσσίτια  που οργανώνουν δήμοι, μητροπόλεις και κοινωνικές οργανώσεις σε όλη τη χώρα, μακριά από τις κάμερες και τη δημοσιότητα. Αλλά το να καμαρώνουν οι ναζιστές για την επιτυχία τους  μετρώντας τους πεινασμένους αποδεικνύει το πραγματικό ενδιαφέρον τους για τον «συνάνθρωπο», ακόμα και τον Έλληνα.
Όσο για την αστυνομική απαγόρευση «κάθε συγκέντρωσης», πολύ κακώς στηρίχτηκε σε «λόγους ασφαλείας», αφήνοντας να υπονοηθεί ότι υπάρχει κίνδυνος επεισοδίων. Αν είχε πραγματικά διάθεση αντίδρασης η κυβέρνηση, έπρεπε να στηριχτεί στο Σύνταγμα και τη νομοθεσία, που απαγορεύουν την εφαρμογή φυλετικών διακρίσεων. Το μήνυμα προς τους ναζιστές θα έπρεπε να είναι ότι δεν είναι ανεκτή η δράση μιας ελληνικής Κου Κλουξ Κλαν στις πλατείες της Αθήνας. Και αν έκριναν ότι δεν μπορούν να απαγορεύσουν προληπτικά τη συγκέντρωση, να προχωρήσουν στην αυτόφωρη σύλληψη των παρανομούντων διοργανωτώ
ν».
Το μόνο φιάσκο που βλέπουμε είναι στα γραφόμενα της εν λόγω τύπισσας. Έγραψε ένα άθλιο, ως συνήθως, κείμενο διαστρεβλώνοντας πλήρως την πραγματικότητα. Γι αυτό, άλλωστε, δεν τόλμησε να δημοσιεύσει κάποια φωτογραφία από την συγκέντρωση, γιατί έτσι θα εξευτελιζόταν πλήρως. Μπορούσε, βεβαίως, να βάλει μια ψεύτικη φωτογραφία, δικαιολογώντας ξανά τον τίτλο: «Η εφημερίδα των φωτομοντάζ» που της έχουμε αποδώσει για συγκεκριμένο «κατόρθωμά» της στο παρελθόν. Μπορούσε να βάλει π.χ. μια συγκέντρωση απ΄αυτές που διοργανώνουν διάφοροι «σύντροφοι» κακομοίρηδες και είναι «τρεις και ο κούκος», υποστηρίζοντας ότι είναι από τη χθεσινή συγκέντρωση…
Με το θράσος που διακατέχει τόσο την ίδια όσο και τα άλλα «μικρόβια» του «Ιού» πάλι καλά που έγραψε για «λίγες εκατοντάδες ανθρώπους». Όντως, 100 εκατοντάδες δεν είναι πολλές… Δεν έχει νόημα, φυσικά, να σχολιάσουμε ούτε τη σύγκριση με άλλα συσσίτια, ούτε την «αγανάκτησή» της για το πώς αντιλαμβανόμαστε το ενδιαφέρον μας για τους Έλληνες. Αλλά η προτροπή για «αυτόφωρη σύλληψη των παρανομούντων διοργανωτών» πέραν του ότι δείχνει μια αναγνώριση και αποδοχή των κατασταλτικών δυνάμεων του Κράτους, παραπέμπει και σε καταστάσεις οι οποίες δεν αντιμετωπίζονται με βάση την λογική και οδηγούν σε παραληρηματικές εμπλοκές.
Και για να τελειώνουμε με τα… φυντάνια αυτά, χαιρόμαστε πάρα πολύ που οι συνοδοιπόροι των σκοπιανών, των τούρκων, των εβραίων, των τρομοκρατών, των ομοφυλόφιλων χάνουν την ψυχραιμία τους και γελοιοποιούνται σε τέτοιο βαθμό που να προσπαθούν να διαψεύσουν το αυτονόητο. Ας ελπίσουμε πως όταν η Αγγελοπούλου αγοράσει την φυλλάδα τους θα τους κρατήσει για να συνεχίσουν να μας διασκεδάζουν με τον απύθμενο κομπλεξισμό τους.
 
ΓΙΩΡΓΟΣ  ΜΑΣΤΟΡΑΣ