Ο ΣΥΡΙΖΑ απειλεί και εκβιάζει τους δικαστές για αποφυλάκιση του τρομοκράτη Σακκά

Ολόθερμη και χωρίς την παραμικρή επιφύλαξη είναι η «συμπαράσταση» και «αλληλεγγύη» του ΣΥΡΙΖΑ στον κόκκινο τρομοκράτη Σακκά. Εκτός από τις υπόλοιπες ενέργειες, η επίσημη ιστοσελίδα του συνονθυλεύματος έχει επί καθημερινής βάσεως (από την 26η Ιουνίου)στα πρώτα 2-3 του θέματα τις ημέρες απεργίας πείνας του Σακκά και την υπενθύμιση «κρίσιμη η κατάσταση της υγείας του», με έμμεσες πλην όμως σαφείς απειλές στους δικαστές του Συμβουλίου Εφετών  που θα κληθούν τις ...

επόμενες ημέρες να αποφασίσουν στο αίτημα των «αλληλέγγυων» δικηγόρων του, για την αποφυλάκισή του. Ιδού το χθεσινό δημοσίευμα:
30η ημέρα απεργίας πείνας του προφυλακισμένου για δυόμισι χρόνια, Κώστα Σακκά – Κρίσιμη η κατάσταση της υγείας του.
«Ο Κώστας Σακκάς είναι ο μόνος κρατούμενος στην Ελλάδα που βρίσκεται προφυλακισμένος εδώ και δυόμισι χρόνια χωρίς να έχει δικαστεί. Το Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε την παράταση της προφυλάκισής του για 6 μήνες ακόμα κι ενώ ο ίδιος συνεχίζει την απεργία πείνας για 30η μέρα.
Κρίσιμη χαρακτηρίζεται πλέον από τους γιατρούς η κατάσταση της υγείας του Κώστα Σακκά, που διανύει την 30ή ημέρα απεργίας πείνας. Σύμφωνα με τους γιατρούς,  κινδυνεύει πλέον ανά πάσα στιγμή να πάθει ανακοπή καρδιάς. Ήδη παρουσιάζεται ολική απορρύθμιση του οργανισμού, ενώ ο απεργός πείνας εμφανίζει υπογλυκαιμία, ζαλάδες και υπόταση και είναι εντελώς εξασθενημένος.
Την ίδια στιγμή, ο εισαγγελέας εμφανίστηκε αδιάφορος για την κατάσταση της υγείας του κρατούμενου και με εισήγησή του, χθες, ζητά -σύμφωνα με πληροφορίες- να απορριφθεί το αίτημα των συνηγόρων του Κ. Σακκά για την άμεση αποφυλάκισή του. Την τελική απόφαση  θα λάβει το αρμόδιο συμβούλιο Εφετών που αναμένεται να συνεδριάσει τις επόμενες μέρες. Στο μεταξύ, κι ενώ διογκώνεται το κίνημα συμπαράστασης στο πρόσωπο του Κ. Σακκά, η Συνέλευση Αλληλεγγύης διοργανώνει την Παρασκευή 5/7 μοτοπορεία και συγκέντρωση έξω από το Γενικό Κρατικό Νίκαιας,  όπου και νοσηλεύεται. Η μοτοπορεία θα ξεκινήσει την Παρασκευή στις 18.00 στα Προπύλαια και θα φτάσει στο νοσοκομείο στις 19.30».
(ΥΓ): Γιατί κάτι μας λέει πως θα πετύχουν τους σκοπούς τους; Μήπως αυτό το «κάτι» είναι η πείρα που έχουμε από ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν, ακόμα και για τρομοκράτες που έσκαγαν οι βόμβες στα χέρια τους (περίπτωση Μαζοκόπου); Κι όπως συμβαίνει πάντα, αμέσως μετά την αποφυλάκιση ο «ετοιμοθάνατος απεργός πείνας» να ζωντανεύει ξαφνικά και να αρχίζει να δίνει συνεντεύξεις στα αριστερά ΜΜΕ για την «περιπέτειά» του, που όμως έχει πάντα αίσιο τέλος;