ΔΕΗ και ΓΕΝΟΠ ξεπουλάνε όσο - όσο την περιουσία των Ελλήνων


Τα 2 μέτρα και τα 2 σταθμά της "δημοκρατικής" διοίκησης της ΔΕΗ και η "συνεργασία" της με την ΓΕΝΟΠ στο ξεπούλημα της περιουσίας των Ελλήνων! ...


Ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο και διευθύνων σύμβουλο της ΔΕΗ, Α. Ζερβό ότι "παγώνουν" τα τιμολόγια στην χαμηλή τάση από 1η Ιουλίου και μειώνονται κατά 15% τα τιμολόγια μέσης και υψηλής τάσης (στις βιομηχανίες και μεγάλες βιομηχανίες), μιλώντας στην γενική συνέλευση των μετόχων στην Αθήνα.

Από την γενική συνέλευση έλειπε ο Συριζάιος πλέον  Φωτόπουλος (ο οποίος εκτός από πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ εξελέγη και εκπρόσωπος των εργαζομένων τον προηγούμενο μήνα), διότι εκείνη την ώρα συμμετείχε σε συλλαλητήριο που διοργάνωσαν σωματεία και ομοσπονδίες εργαζομένων του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα στην πλατεία Καραϊσκάκη. Ο εργατοπατέρας "επαναστάτης" με την δεξιά λερωμένη τσέπη λοιπόν απουσίαζε δύο φορές από αυτή την συνέλευση για ευνόητους λόγους.

Αυτό που πέρασε στα "ψιλά" από αυτή την συνέλευση είναι ότι από την 1η Ιουλίου, απελευθερώνονται τα τιμολόγια της ΔΕΗ όπως ορίζει το μνημόνιο και θα ελέγχονται απολογιστικά από την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης. Αυτό που ίσχυε μέχρι τώρα ήταν: η ΡΑΕ εισηγείτο στο αρμόδιο υπουργείο (ΥΠΕΚΑ) για το ύψος των τιμολογίων και οι αποφάσεις λαμβάνονταν από την εκάστοτε κυβέρνηση με το αντίστοιχο πολιτικό κόστος. Ο κ. Ζερβός ανακοίνωσε επίσης το ξεπούλημα του 30% των ηλεκτροπαραγωγικών μονάδων και τμήματος της εμπορίας για να διαμορφωθεί η "μικρή ΔΕΗ". Επίσης το σχέδιο "ξεπουλήματος" περιλαμβάνει την πώληση του 17% των μετοχών (από το 51% που ελέγχει σήμερα το δημόσιο).

Ο Φωτόπουλος, αυτός ο "υπέρμαχος" αγωνιστής εκ του ασφαλούς για το δίκαιο του εργάτη, αυτός που στέκεται ενάντια σε κάθε ξεπούλημα των ΔΕΚΟ στους μεγαλοκαρχαρίες "επενδυτές", αυτός που πρωτοστατεί ενάντια σε κάθε ιδιωτικοποίηση ή κατάργηση δημόσιου φορέα (βλέπε ΕΡΤ), απουσίαζε από αυτή την συνεδρίαση που λήφθηκαν όλες αυτές οι αποφάσεις, κάνοντας πλάτες στο κατοχικό καθεστώς για να απελευθερώσει τις τιμές και να πουλήσει την πλειοψηφία της διοίκησης της επιχείρησης (το δημόσιο θα κατέχει πλέον μόνο το  34% της ΔΕΗ). Αυτός ο αγωνιστής "κατά του κεφαλαίου" με την χθεσινή του απουσία σιώπησε και στην άδικη νέα τιμολογιακή πολιτική: Ο λαός θα έχει "παγωμένο" τιμολόγιο στο ακριβό ρεύμα, ενώ οι βιομήχανοι θα απολαμβάνουν ζεστή "έκπτωση" της τάξεως του 15%.

Πάγια θέση της Χρυσής Αυγής είναι η εθνικοποίηση όλων των πλουτοπαραγωγικών μας πηγών και η απόδοση των κερδών από την εκμετάλλευσή τους στον ελληνικό λαό, μέσω της επιδότησης της εγχώριας παραγωγής σε κάθε τομέα. Επίσης στους τομείς των οικολογικών μορφών ενέργειας: Αξιοποίηση της ηλιακής και της αιολικής ενεργείας και των υδατοπτώσεων για παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος, καθώς και αξιολόγηση τωνθαλασσίων ρευμάτων (όπως ο πορθμός του Ευρίπου) για ηλεκτροπαραγωγή.

Υ.Γ.: Συμπέρασμα... ΓΕΝΟΠ και ΔΕΗ το ίδιο μαγαζί!