ΑΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ: Και η Λαίδη Γιάννα Αγγελοπούλου κατά της Χρυσής Αυγής


Τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών δημιούργησαν διαφόρων ειδών παρενέργειες. Διάφοροι «ξεχασμένοι από τον Θεό» εμφανίστηκαν από το πουθενά να πουν την άποψή τους, αφού ως γνωστόν όλοι έχουν και από μια…
Ανάμεσά τους και η Γιάννα Δασκαλάκη – Παρθένη – Αγγελοπούλου, η οποία άφησε για λίγο την ...
άνεση της πολυτελούς βίλας που διαμένει για να εκφράσει κι αυτή, ως πολιτικό ον, τις «ανησυχίες» της για το μέλλον του Τόπου… Ακολουθώντας τα χνάρια του καλομαθημένου γιόκα της, ο οποίος δηλώνει εκ του ασφαλούς οπαδός του ΣΥΡΙΖΑ, η «Lady D» (…) δήλωσε «ευτυχής ως Ελληνίδα που δεν είμαστε πια στο στάτους κβο που ήμασταν», ενώ εκτίμησε ότι «ανοίγει ο πολιτικός ορίζοντας της Χώρας μας σε νέες πολιτικές δυνάμεις και κόμματα, εκτός από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ». Με αυτόν τον τρόπο έκανε άνοιγμα, εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ, και στο «ποτάμι» του Θεοδωράκη.
Ως μια κεφαλαιοκράτης, όμως, η οποία σέβεται τον εαυτό της και την ιδιότητα που εκπροσωπεί, εννοείται πως δεν άφησε στο απυρόβλητο την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Συγκεκριμένα, η Αγγελοπούλου υποστήριξε ότι είναι «Αποκρουστικό το κύμα βίας που δημιουργείται και ανησυχητικά τα ανοδικά ποσοστά της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ». Εννοείται, φυσικά, πως δεν προξένησε καμιά έκπληξη η αρνητικότητα της συγκεκριμένης κυρίας κατά της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.
Η ασχολούμενη με την εξωκοινοβουλευτική αριστερά στα νιάτα της και σύζυγος κεφαλαιοκράτη πλέον Γιάννα Αγγελοπούλου ξέρει ποιοι είναι εκείνοι που πολεμούν πραγματικά τον καπιταλισμό και αμφισβητούν την παντοδυναμία των εκπροσώπων του. Σίγουρα, λοιπόν, δεν είναι οι πάσης φύσεως μπολσεβίκοι, οι οποίοι αποτελούν το αριστερό άλλοθι του συστήματος. Ο κανακάρης της, εξάλλου, ξέρει τι κάνει προκειμένου κάποτε να λέει ότι έκανε τη νεανική του «επανάσταση», όπως έκανε στο παρελθόν και η μητέρα του.
Ο Εθνικισμός, ανέκαθεν, ήταν η Ιδεολογία εκείνη που έμπρακτα αρνούνταν τον καπιταλισμό και τις παραφυάδες του. Γι’ αυτό και η συνειδητή πολιτική του έκφραση στην σημερινή εποχή, η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, αποτελεί «κόκκινο πανί» για τους πάσης φύσεως καπιταλιστές (εκδότες, καναλάρχες, μεγαλοεργολάβοι κτλ). Θα αφήναμε ασχολίαστη την δήλωση της εν λόγω κυρίας, θεωρώντας απλώς πως πρόκειται για μια γραφική άποψη κάποιας, η οποία μέσα στην ανία της θέλει να ακουστεί ξανά το όνομά της.
Για την Αγγελοπούλου, όμως, έχουν γραφεί άρθρα σχετικά με τον τρόπο που χειρίστηκε την Ολυμπιάδα του 2004. Δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για «μαύρες τρύπες», «απίστευτες σπατάλες» και άλλα συναφή, τα οποία αφορούν το τεράστιο οικονομικό σκάνδαλο εκείνων των Ολυμπιακών Αγώνων. Η Αγγελοπούλου, λοιπόν, καλό θα είναι να έχει πειστικές εξηγήσεις για το τι ακριβώς συνέβη και που πήγαν τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων, αντί να υποτιμά την επιλογή εκατοντάδων χιλιάδων συμπατριωτών μας που ψήφισαν ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Επ’ ευκαιρία, ο ΣΥΡΙΖΑ τι λέει για όλα αυτά;
Ποια είναι η άποψή του για τον πακτωλό χρημάτων που ξοδεύτηκαν, όπως ξοδεύτηκαν, για την Ολυμπιάδα του 2004; Πολύ περισσότερο, υιοθετεί τα θετικά σχόλια της Αγγελοπούλου για τον ΣΥΡΙΖΑ; Και αν ναι, θεωρεί ότι αυτά συνάδουν με την εικόνα ενός υποτίθεται αντικαπιταλιστικού κόμματος με ευρύτερο αντισυστημικό χαρακτήρα; Διαβεβαιώνουμε την Αγγελοπούλου, η οποία έκανε τις δηλώσεις της στην συνομήλική της Έλλη Στάη, ότι η «ανησυχία» της για «τα ανοδικά ποσοστά της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ» αποτελούν την καλύτερη απόδειξη του αντισυστημικού – αντικαπιταλιστικού χαρακτήρα της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, καθώς και τον καλύτερο οδηγό για το πώς θα πορευθεί το Λαϊκό Εθνικιστικό  Κίνημα στην πολιτική του διαδρομή.

Γιώργος Μάστορας