ΔΟΛ και ΣΥΡΙΖΑ επικροτούν τις χθεσινές βιαιότητες των παρακρατικών στη Λέσβο


Γράφαμε χθες για τις βιαιότητες στις οποίες προέβησαν οι παρακρατικές συμμορίες της αριστεράς, πραγματώνοντας έστω και με καθυστέρηση λίγων ημερών την επιθυμία του Υπ. Δικαιοσύνης, Χ. Αθανασίου, ο οποίος κουτσαβάκικα έλεγε στο κινητό του για «κάποιους»  “θα τους τακτοποιήσω εγώ μετά τις εκλογές, θα τους πατήσω κάτω”.
Σήμερα είδαμε ότι σύσσωμο το καθεστώς, από τον ΔΟΛ μέχρι την ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ, επικρότησαν ανοιχτά και ανερυθρίαστα τις βιαιότητες. Εκτενή άρθρα σε όλες τις καθεστωτικές ιστοσελίδες απέδειξαν ότι σύσσωμο το καθεστώς είναι ενωμένο, προκειμένου να μην τελειώσει η ...

μίζα, η ρεμούλα και η κλεψιά, πραγματικότητες που μόνο η Χρυσή Αυγή αντιπαλεύεται.
Η αστυνομία παρακολουθούσε απαθής, προφανώς κατόπιν κάποιου τηλεφωνήματος, να τελούνται αυτόφωρα κακουργήματα, αφήνοντας τους παρακρατικούς στο καταστροφικό τους έργο. Αξίζει να σημειωθεί ότι από τα επεισόδια κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές, αφού οι παρακρατικοί πέταγαν πέτρες αδιακρίτως, σπάζοντας τζάμια γραφείων και καταστημάτων της περιοχής.
Φαίνεται ότι το κατεστημένο δεν ανέχεται στον γενέθλιο τόπο του Αθανασίου και της Κουτζαμάνη, να υπάρχει γραφείο της Χρυσής Αυγής. Έτσι έβαλαν τα κόκκινα σκυλιά τους να γαυγίσουν μπας και τρομάξουν οι Εθνικιστές. Δεν έχουν μάθει ακόμα το μάθημα τους; Δεν έχουν μάθει ότι τίποτε δεν λυγίζει τους Εθνικιστές;
Παραθέτουμε τις υγιείς, πλην ρομαντικές απορίες ιστοσελίδας που μετέδωσε την εν λόγω είδηση, απορώντας με την ανοχή της αστυνομίας:
"Ώρα 18.40. Μυτιλήνη. Οδός Καβέτσου. Έχοντας ολοκληρώσει μια επίσκεψη μας σε μονάδα της 98 ΑΔΤΕ τυγχάνει να δια βαίνουμε έναν από τους κεντρικότερους δρόμους της Μυτιλήνης, την οδό Καβέτσου. Όπως ενημερωθήκαμε εκ των υστέρων πρόσφατα εκεί είχαν ανοίξει τα γραφεία του Λαϊκού Συνδέσμου- Χρυσή Αυγή. Συναντάμε μια διαδήλωση από μερικές δεκάδες αντιεξουσιαστές και αριστεριστές. Διαδηλώνουν για το άνοιγμα των γραφείων της Χρυσής Αυγής. Ξαφνικά, μια ολιγομελής ομάδα εξ αυτών επιτίθεται στους αστυνομικούς που εκτελούσαν χρέη διμοιρίας. Τους χτυπούν απρόκλητα με ρόπαλα και κοντάρια. Άλλοι τους πετούν αντικείμενα. Και τότε συμβαίνει κάτι που πραγματικά ντροπιάζει την Ελληνική Αστυνομία και διασαλεύει την δημόσια τάξη.
Την στιγμή που οι αστυνομικοί της διμοιρίας δέχονται αντικείμενα, ο πρώτος εξ αυτών, προφανώς ο διμοιρίτης κάνει το αυτονόητο. Τους ενημερώνει να προχωρήσουν μερικά μέτρα πιο μπροστά ώστε οι ταραξίες να κάνουν πίσω. Μάταια όμως. Και αυτό γιατί ένας ανώτερος αξιωματικός της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου μπαίνει μπροστά στον αστυνομικό κάνοντας του νόημα να κάνει πίσω. Την ίδια στιγμή ένας ακόμα κινείται προς τους ταραχοποιούς που φορούν κράνη και κρατούν κοντάρια και ρόπαλα λέγοντας τους να υποχωρήσουν. Ταυτοχρόνως, και ο προηγούμενος ανώτερος αξιωματικός προσπαθεί να αναγκάσει τους αντιεξουσιαστές να υποχωρήσουν. Φυσικά, η διμοιρία έχει κάνει πίσω. Οι δύο αξιωματικοί προπηλακίζονται και υβρίζονται.


Δίπλα τους, νεαροί συνεχίζουν να πετούν πέτρες εναντίων της διμοιρίας ενώ άλλοι χτυπούν τους αστυνομικούς με τα καδρόνια. Όμως οι αξιωματικοί συνεχίζουν απτόητοι. Συνεχίζουν την πολιτική του κατευνασμού και της μη εφαρμογής της κείμενης νομοθεσίας όπως ορίζουν οι διατάξεις του Ποινικού Κώδικα και της Ποινικής Δικονομίας. Μετά από λίγο όλα τελειώνουν. Εν ολίγοις:
-Γιατί οι ανώτεροι αξιωματικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου δεν άφησαν την διμοιρία να συλλάβει τους κακοποιούς;
-Γιατί ενώ δίπλα τους τελούνταν αυτόφωρα ποινικά αδικήματα αδιαφορούσαν και δεν συνέλαβαν τους νεαρούς κουκουλοφόρους;
-Από πότε οι ανώτεροι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας πρέπει να ξευτελίζουν την στολή τους συνομιλώντας με ανθρώπους που τους φώναζαν συνθήματα όπως "προσοχή προσοχή δολοφόνοι με στολή";
-Γιατί ενώ από την αρχή είχαν εντοπιστεί ύποπτα άτομα που κρατούσαν ρόπαλα, είχαν πέτρες και φορούσαν κράνη δεν έγιναν προληπτικές προσαγωγές;"