Γιατί η Χρυσή Αυγή πρέπει και θα κατέβει στις εκλογές


Αμέτρητα είναι πραγματικά τα δημοσιεύματα του εγκάθετου τύπου περί δήθεν απαγόρευσης της καθόδου της Χρυσής Αυγής στις επερχόμενες εκλογές. Τα παπαγαλάκια του συστήματος κρώζουν το συγκεκριμένο ψέμα, ενδεδυμένο κάθε φορά με διαφορετικό διακοσμητικό περιτύλιγμα, προκειμένου να δημιουργήσουν σύγχυση στις τάξεις των ψηφοφόρων. Η αλήθεια, βεβαίως, είναι ότι ουδέν ...
 
ζήτημα τίθεται όμως οι παπαγάλοι επιμένουν, ακόμα και μετά την πρώτη ηχηρή διάψευσή τους με την ανακήρυξη των συνδυασμών της «Ελληνικής Αυγής» για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.
Επί του ζητήματος τοποθετήθηκαν και ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, και ο γραμματέας της ΝΔ, Ανδρέας Παπαμιμίκος, τονίζοντας το νομικό, αλλά και το πολιτικό λάθος, μίας τέτοιας εκτροπής. Στο «Πρώτο Θέμα» ο δημοσιογράφος, Δημ. Μαρκόπουλος, αρθρογραφεί επί του ζητήματος κατακεραυνώνοντας τους κύκλους του Μεγάρου Μαξίμου που ακόμα σκέπτονται την χρήση επιόρκων για την στρέβλωση της λαϊκής βουλήσεως. Σας παραθέτουμε άνευ άλλου σχολιασμού το άρθρο:
«Γιατί η Χρυσή Αυγή πρέπει να κατέβει στις εκλογές
Πολύ σωστά και με κοινό πολιτικό νου ο γενικός γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος εξέφρασε μια μειοψηφική δυστυχώς στους κόλπους του συγκυβερνώντος κόμματος άποψη.
Τόνισε δηλαδή πως θα πρέπει οπωσδήποτε να μην απαγορευτεί η κάθοδος του κόμματος της άκρας δεξιάς, της Χρυσής Αυγής, στις επόμενες Ευρωπαϊκές εκλογές. Μπορεί να έθιξε η Χρυσή Αυγή τις δημοκρατικές ευαισθησίες πολλών. Μπορεί να προκάλεσε με τη στάση της. Όμως το λάθος με άλλο λάθος δεν διορθώνεται.
Η Χρυσή Αυγή είναι ένα κοινοβουλευτικό κόμμα, το οποίο εκλέχθηκε από το λαό. Μας αρέσει αυτό ή δεν μας αρέσει. Ο λαός λοιπόν καταδικάζει κόμματα, πρακτικές και ιδεολογίες. Αυτός όμως και τα επιβραβεύει.
Αν λοιπόν επικρατήσει η άποψη άρνησης καθόδου σε ένα κοινοβουλευτικό κόμμα στην εκλογική διαδικασία τότε ανοίγει ο ασκός του Αιόλου και για άλλες παρεμβάσεις. Παρεμβάσεις που αύριο μπορεί να  σταθούν μπούμερανγκ ακόμα και για τη ΝΔ.
Ποιος μας λέει για παράδειγμα πως μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΔΗΜΑΡ - ΑΝ.ΕΛ δεν αναμοχλεύει τις υποθέσεις των αποκρατικοποιήσεων και ξεκινάει να σέρνει στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ σε δίκες και ποινές a la Μιχαλολιάκος, Λαγός και Παππάς; Ποιος μας λέει πως αύριο σε μια διαδικασία "σοσιαλιστικοποίησης" όπως σήμερα βλέπουμε τον Γερμενή σιδεροδέσμιο αύριο δεν θα δούμε υπουργούς της συγκυβέρνησης σε ...λαϊκά δικαστήρια να απολογούνται για εθνικές προδοσίες και άλλα τέτοια ωραία; Ξεχνάνε κάποιοι την εθνική μυθολογία που έχει στηθεί περί Γερμανοτσολιάδων, προδοτών, κλπ.
Όμως εκτός αυτής της λογικής υπάρχει και μια άλλη, πιο επικίνδυνη για τη ΝΔ . Η δυσαρέσκεια που η Χρυσή Αυγή συγκεντρώνει από τα δεξιά, αν το κόμμα αυτό φύγει εκτός διαδικασίας να κατευθυνθεί προς άλλες κατευθύνσεις και να δούμε τη διαφορά με το ΣΥΡΙΖΑ από   μία, δύο ή και τρεις μονάδες να ξεφεύγει στις πέντε, έξι, επτά, οκτώ ...και βάλε. Συμφέρει λοιπόν πραγματικά τη ΝΔ να βγει εκτός εκλογών το κόμμα που τις κλέβει ψήφους από τα δεξιά; Και κατά πόσο σίγουροι είναι κάποιοι εγκέφαλοι στο Μαξίμου πως οι δυσαρεστημένοι πρώην ψηφοφόροι τους που είναι ταπεινωμένοι, υπερφορολογημένοι και εθνικά καταρρακωμένοι θα επαναπατριστούν;
Δυστυχώς όλα τα παραπάνω δείχνουν και κάτι περισσότερο: πως κάποιοι άνθρωποι που βρίσκονται δίπλα στον πρωθυπουργό, ούτε πλάνο έχουν, ούτε από πολιτική γνωρίζουν. Το μόνο που ξέρουν είναι οι υποκλίσεις στα κελεύσματα ξένων με την ελληνική πολιτική δυνάμεων. Αυτοί όμως σε μια πιθανή ήττα στις 26 Μαΐου δεν θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις