Συνεχίζουν την υποταγή και την εξαθλίωση των Ελλήνων - Πέρασε το πολυνομοσχέδιο έκτρωμα!


Άλλο ένα πολυνομοσχέδιο με την μορφή του κατεπείγοντος ψηφίστηκε πριν λίγο στην Βουλή. Ένα νομοσχέδιο που φανερώνει έκδηλα την ανικανότητα της κυβέρνησης να επιτελέσει το έργο της. Μέσω νομοθετικών ρυθμίσεων επιβάλλεται η μνημονιακή πολιτική και οι εντολές της τρόικας. Ένα νομοσχέδιο το οποίο ήρθε προς ψήφιση σε ένα άρθρο, προκειμένου οι στρεβλώσεις του να μην καταψηφιστούν. ...


Μέσω του νομοσχεδίου εδραιώνεται το χαράτσι, το οποίο μετονομάζεται σε Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων και επιβάλλεται και σε ημιτελή ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα .Η καταβολή του θα γίνει σε πέντε ισόποσες δόσεις αρχής γενομένης από τον Ιούνιο 2013 μέχρι το Φεβρουάριο του 2014.
• Ρυθμίζεται ο Φόρος Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας, ο οποίος θα αποδοθεί σε τέσσερις μηνιαίες δόσεις μέσα στο 2013, όταν ο προηγούμενος είχε αποδοθεί σε επτά μηνιαίες δόσεις.
• Ενίσχυση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, στην οποία ο Γενικός Γραμματέας διορίζετε από τον Πρωθυπουργό με πενταετή θητεία και υπεραρμοδιότητες.
• Δημιουργείται Κέντρο Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων καθώς και Διυπουργική Επιτροπή Κρατικών Ενισχύσεων με αντικείμενο την λήψη αποφάσεων επί μείζονος σημασίας θεμάτων, κρατικών ενισχύσεων και η διαπραγμάτευση αυτών με τα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η ετήσια δαπάνη που βαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό ανέρχεται σε 230.000 ευρώ χωρίς να μπορούν να προσδιοριστούν οι περαιτέρω αποζημιώσεις.
• Συστήνεται θέση Εθνικού Συντονιστή για την καταπολέμηση της διαφθοράς πενταετούς θητείας ,ο οποίος υπάγεται απευθείας στον Πρωθυπουργό με ετήσια αμοιβή 72.000,00 ευρώ.
• Ορίζονται οι διατάξεις για την πάγια ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών, με νέα ρύθμιση 48 δόσεων για χρέη που έχουν δημιουργηθεί έως 31/12/2012 και προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής ,οι οποίες υπολογίζονται με επιτόκιο αναφοράς για πράξεις αναχρηματοδότησης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας , πλέον οχτώ εκατοστιαίων μονάδων .Ενώ η απώλεια μίας δόσης επιφέρει επιβάρυνση της προσαύξησης δέκα πέντε τοις εκατό .Η  μη πληρωμή δύο συνεχόμενων δόσεων επιφέρει απώλεια της ρύθμισης.
• Διάκριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε εισπράξιμες και ανεπίδεκτες είσπραξης. Οι ανεπίδεκτες είσπραξης παραγράφονται με το πέρας της δεκαετίας, εφόσον και εάν οι οφειλέτες δεν έχουν κανένα περιουσιακό στοιχείο στην κατοχή τους.
• Η κατάργηση θέσεως σε ΝΠΙΔ συνεπάγεται αυτόματα απόλυση του εργαζομένου. Με τον τρόπο αυτό θα δούνε την πόρτα της εξόδου εκατοντάδες ή χιλιάδες εργαζόμενοι. 
• Με το παρόν πολυνομοσχέδιο επέρχονται ριζικές αλλαγές στα επαγγέλματα των αρτοποιών, λογιστών, γεωπόνων, των πωλητών λαϊκών αγορών, κτηνιάτρων κλπ.
α. Συγκεκριμένα ο κλάδος των αρτοποιών καταστρέφεται, καθώς το παρόν νομοσχέδιο επιτρέπει την ανάπτυξη δραστηριοτήτων όπως το bake off και την δυνατότητα ανάπτυξής του, ακόμη και σε διαμερίσματα ή και υπόγεια, εάν και εφόσον αυτά μπορούν να αποτελέσουν χώρο κύριας χρήσης!
β. Το επάγγελμα του λογιστή-φοροτεχνικού απαξιώνεται, καθώς θεσπίζονται πλέον δύο κατηγορίες λογιστών-φοροτεχνικών. Η πρώτη αφορά απόφοιτους  λυκείου ή απόφοιτους ΙΕΚ ή απόφοιτους επαγγελματικών ή πολυκλαδικών λυκείων κλάδου οικονομίας. Με πενταετή έως επταετή εμπειρία τους παρέχεται η ταυτότητα Λογιστή Φοροτεχνικού Β΄ τάξεως, με πεδίο άσκησης της επαγγελματικής τους ιδιότητας σε απλογραφικά βιβλία και τους πτυχιούχους ΑΕΙ και ΤΕΙ, οι οποίοι θα έχουν την δυνατότητα απόκτησης επαγγελματικής ταυτότητας Α΄ τάξεως και δυνατότητα άσκησης της επαγγελματικής τους ιδιότητας σε διπλογραφικά βιβλία.
 
Γεννατά Αγγελική