Σέρνεται η κυβέρνηση πίσω από την ατζέντα της Χρυσής Αυγής - Φέρνουν μητρώο αποκλειστικών νοσοκόμων


Με απόφαση του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λυκουρέντζου, όπως ανακοινώνεται σχετικά από την ιστοσελίδα του Υπουργείου αναβαθμίζονται τα κριτήρια οργάνωσης, εργασίας και επιλογής των αποκλειστικών νοσοκόμων. Ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή είχε επανειλημμένως αναδείξει το πρόβλημα των παράνομων αποκλειστικών νοσοκόμων στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας. ...


Από το 2012 ο Τομεάρχης Εργασίας, Βουλευτής Λάρισας Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος είχε θέσει το πρόβλημα σε σχετική ερώτηση. Επιπλέον, ο τομεάρχης Δημοσίας Τάξεως, Καταπολέμησης Εγκληματικότητας και Λαθρομετανάστευσης Βουλευτής Β’ Πειραιώς Ιωάννης Λαγός με τη σειρά του είχε καταθέσει ερώτηση με θέμα σχετικά με την παράνομη απασχόληση αλλοδαπών αποκλειστικών νοσοκόμων στα νοσοκομεία Πειραιά, Τζάνειο και Μεταξά. Παράλληλα, ο Τομεάρχης Υγείας και Προστασίας της Ελληνικής Οικογένειας Βουλευτής Μεσσηνίας Δημήτρης Κουκούτσης είχε υποβάλει σχετική αναφορά με θέμα "ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΩΝ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΟΜΙΜΗ ΑΔΕΙΑ ΣΤΟ Γ.Ν.Α. "ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ".
Το 2013 ο Τομεάρχης Εθνικής Οικονομίας Βουλευτής Β’ Αθηνών Ηλίας Παναγιώταρος επανήλθε τόσο με γενική επίκαιρη ερώτηση με θέμα "Χιλιάδες αλλοδαπές εργάζονται παράνομα ως αποκλειστικές νοσοκόμες στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας", όσο και με ειδικότερη ερώτηση με θέμα "Καταγγελίες για παράνομη απασχόληση αλλοδαπών γυναικών ως αποκλειστικών νοσοκόμων στο Ασκληπιείο Νοσοκομείο της Βούλας".


 
Με την απόφαση του υπουργού για την εγγραφή στο Μητρώο Αποκλειστικών Νοσοκόμων σε κάθε Υγειονομική Περιφέρεια (Υ.Πε) απαιτείται μεταξύ άλλων άδεια εργασίας και πιστοποιητικό ελληνομάθειας για τους αλλοδαπούς. Επιπροσθέτως, καταρτίζεται κατάλογος αποκλειστικών νοσοκόμων ανά νοσοκομείο σε ετήσια βάση και με απολύτως αντικειμενικά, βαθμολογούμενα κριτήρια από την Υ.Πε. (και όχι από την Προϊσταμένη κάθε νοσοκομείου). Η συγκυβέρνηση μετά από τις αλλεπάλληλες ερωτήσεις, αναφορά και επίκαιρη ερώτηση των βουλευτών του Κινήματος μας, που εργάστηκαν μεθοδικά για την προώθηση των δικαιωμάτων των Ελλήνων εργαζομένων, πείστηκε τελικώς να υιοθετήσει μέτρα προς την κατεύθυνση της πολιτικής ατζέντας της Χρυσής Αυγής παρά την εκκωφαντική σιωπή των άλλων κομμάτων.