Απειλή η Χρυσή Αυγή για τους αμερικανοσιωνιστές


Γράφει ο Γιώργος Μάστορας

Γερμανική πρεσβεία: H Χρυσή Αυγή δεν έχει καμία θέση στο κοινοβούλιο
Γαλλική πρεσβεία: Προβληματισμός για την συνεχή άνοδο των ποσοστών της Χρυσής Αυγής
Αμερικάνικη πρεσβεία: Αρνητική εξέλιξη η Χρυσή Αυγή, να παρθούν αποτελεσματικά μέτρα

Προβληματισμός για το κατά πόσο θα αντέξει η παρούσα τρικομματική κυβέρνηση την κοινωνική πίεση, καθώς και για την απήχηση της Χρυσής Αυγής, επικρατεί μεταξύ ανώτατων στελεχών των μεγάλων πρεσβειών στην Αθήνα. ...

Όπως αναφέρει o κυριακάτικος Τύπος  η πρεσβεία με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι αναμφίβολα η γερμανική, η οποία κάνει πλήρη καταγραφή των όσων γίνονται στη χώρα και φροντίζει να έχει επικοινωνία με κρίσιμους παράγοντες και στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου. Η έμφαση δίδεται στην ανάγκη για πολιτική σταθερότητα διότι αυτή είναι η αναγκαία συνθήκη για να προχωρήσει η εφαρμογή του οικονομικού προγράμματος. Μάλιστα οι Γερμανοί δεν έχουν πειστεί για την ικανότητα της κυβέρνησης να αντέξει και να φτάσει μέχρι το τέλος ενώ φοβούνται μια πιθανή κοινωνική έκρηξη. Ωστόσο, στέρεα πεποίθηση είναι ότι και εμπλοκή να υπάρξει με την παρούσα κυβέρνηση, θα πρέπει η Βουλή να εξαντλήσει την τετραετία και να αποφευχθούν πάση θυσία οι εκλογές. Για την Χρυσή Αυγή θεωρούν ότι δεν έχει καμία θέση στο κοινοβούλιο!
Σε ό,τι αφορά τους Γάλλους, η βασικότερη ανησυχία τους εστιάζεται στις κοινωνικές συνέπειες των μέτρων λιτότητας. Αν και παραδέχονται ότι η κυβέρνηση έχει κάνει βήματα προόδου, οι επιπτώσεις των περικοπών εισοδημάτων χαρακτηρίζονται βαριές. Γαλλικές πηγές δεν κρύβουν επίσης τον προβληματισμό τους για τη συνεχή άνοδο των ποσοστών της Χρυσής Αυγής στις δημοσκοπήσεις.
Οι Αμερικανοί παρακολουθούν τα δρώμενα από απόσταση ενώ στις συζητήσεις που διεξάγονται προσπαθούν να κατανοήσουν αν υπάρχει σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης ή απλά κινείται στη λογική «βλέποντας και κάνοντας», ενώ δεν αποκλείουν να υπάρξει μελλοντικά κοινωνική έκρηξη. Ο Σύριζα δεν αποτελεί φόβητρο και θεωρούν ότι μπορεί πολύ εύκολα να γίνει συστημικό κόμμα. Η παρουσία της Χρυσής Αυγής κρίνεται ως μία αρνητική εξέλιξη που πρέπει πάση θυσία να αντιμετωπιστεί πιο αποφασιστικά στο μέλλον.
Τρέμουν την Χρυσή Αυγή γιατί είναι η μοναδική πολιτική δύναμης της χώρας που επιμένει  στην καταγγελία της μνημονιακής πολιτικής σε αντίθεση με την αριστερά που μετά από δεκάδες κωλοτούμπες, μιλά πλέον για... "αναστολή”. Η Χρυσή Αυγή θα συνεχίσει πιστά τον Αγώνα που δίνει εντός και εκτός Κοινοβουλίου για την ανατροπή του σάπιου καθεστώτος των πολιτικάντηδων που έχει παραδώσει την χώρα στους ντόπιους και ξένους τοκογλύφους.
Το σχόλιο του Γιώργου Μάστορα: 
Η Γνήσια Ελληνική, αυθεντικά αντιμνημονιακή και κατά συνέπεια μόνη Επαναστατική φωνή της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ αναγνωρίζεται, πλέον, όχι μόνον από τα εγχώρια δεκανίκια του συστήματος, αλλά και από τις ξένες δυνάμεις, οι οποίες -άλλες περισσότερο και άλλες λιγότερο- κινούν τα νήματα στην πολιτική ζωή του τόπου. Για την ακρίβεια, οι πρεσβείες τριών ξένων κρατών, της Γερμανίας, της Γαλλίας και των ΗΠΑ αναγνωρίζουν ότι το Εθνικό Λαϊκό Κίνημα της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ αποτελεί το μόνο σοβαρό εμπόδιο στα σχέδια της πλήρους επικυριαρχίας τους στην Ελλάδα. Σε αντίθεση, βεβαίως, με τον ΣΥΡΙΖΑ του οποίου ο καιροσκοπικός χαρακτήρας γίνεται,  ολοένα και  περισσότερο, αντιληπτός.
Το σημερινό «ΒΗΜΑ» έχει ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο σχετικά με τις αντιδράσεις των συγκεκριμένων πρεσβειών για τα δρώμενα στην εγχώρια πολιτική σκηνή. Ανάμεσά τους και οι απόψεις τους για τα λεγόμενα «δύο άκρα», τον ΣΥΡΙΖΑ και την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Είναι όντως έτσι; Ας δούμε τι γράφει το φιλοσυστημικό «ΒΗΜΑ». Ξεκινώντας από την γερμανική πρεσβεία, η εφημερίδα υποστηρίζει ότι «η γερμανική πλευρά κάνει πλήρη καταγραφή των όσων γίνονται στη χώρα και φροντίζει να έχει επικοινωνία με κρίσιμους παράγοντες και στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου». Σύμφωνα με το άρθρο «θα πρέπει η Βουλή να εξαντλήσει την τετραετία και να αποφευχθούν πάση θυσία οι εκλογές. Τους προκαλεί επίσης απορίες η στάση του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ διερωτώνται ποιο είναι το πραγματικό του σχέδιο. Όσο για την Χρυσή Αυγή, τη θεωρούν μια ναζιστική οργάνωση που δεν έχει θέση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο». Είναι κάτι παραπάνω από εμφανής η επιθυμία των σφουγγοκωλάριων της Μέρκελ να διατηρηθούν στην εξουσία, όσο το δυνατόν περισσότερο, τα ανδρείκελα της μνημονιακής συγκυβέρνησης. Ο ΣΥΡΙΖΑ απλώς προκαλεί απορίες αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημά του, φαίνεται ξεκάθαρα, ότι είναι η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Γι’ αυτό, άλλωστε, θεωρούν ότι δεν έχουμε μια θέση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, όπου προφανώς έχουν θέση μόνον οι κάθε λογής υποτακτικοί και παρατρεχάμενοί τους, καθώς και οι ακίνδυνοι για τα συμφέροντά τους.
Την σκυτάλη παίρνει η γαλλική πρεσβεία, η οποία εκτιμά ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εμφανίζεται ικανός να κεφαλαιοποιήσει την όποια κοινωνική δυσαρέσκεια. Αυτό μοιάζει να οφείλεται σε μια αμφιθυμία της ηγεσίας του να επιλέξει συγκεκριμένη πολιτική γραμμή.»  Άχρηστος, ανίκανος και αμφίθυμος ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της γαλλικής πρεσβείας. Αντιθέτως, για το Κίνημά μας ισχύει ότι «γαλλικές πηγές δεν κρύβουν επίσης τον προβληματισμό τους για την συνεχή άνοδο των ποσοστών της Χρυσής Αυγής στις δημοσκοπήσεις. Το ζήτημα δεν είναι, όπως εξηγούν, απλά κοινωνικό, είναι επίσης πολιτικό. Και τούτο διότι σε μέρος της κοινωνίας οι μετανάστες έχουν στοχοποιηθεί ως βασική αιτία για την αύξηση της εγκληματικότητας. Όπως προσθέτουν, η ΝΔ, ως βασικός πυλώνας της κυβέρνησης, θα μπορούσε να μπει στον πειρασμό να κινηθεί στη γραμμή της Χρυσής Αυγής ώστε να κλείσει το μέτωπο εκ δεξιών της». Πρόβλημα, λοιπόν, και για τους Γάλλους αποτελεί η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, με την συνεχιζόμενη άνοδό της να τους οδηγεί σε απόγνωση. Το μεγαλύτερο, όμως, ενδιαφέρον παρουσιάζει τα όσα υποστηρίζει η αμερικανική πρεσβεία στην Ελλάδα, καθώς εδώ ομιλούμε για την επίσημη φωνή της πλανητικής υπερδύναμης. Όπως αναφέρει το καθεστωτικό  «ΒΗΜΑ», «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελεί φόβητρο για τον ριζοσπαστικό χαρακτήρα του, αλλά θεωρούν ότι μπορεί πολύ εύκολα να γίνει συστημικό κόμμα. Η παρουσία της Χρυσής Αυγής  κρίνεται ως μια αρνητική εξέλιξη που πρέπει πάση θυσία να αντιμετωπιστεί πιο αποφασιστικά στο μέλλον».
Ξεκάθαρες και σαφείς οι θέσεις των αμερικανών, δίχως να χωρούν αμφισβήτηση. Ακίνδυνος ο ΣΥΡΙΖΑ και με άμεση προοπτική να γίνει συστημικό κόμμα. Μέχρι και οι αμερικάνοι τους έχουν αντιληφθεί για το πόσο αδίστακτα λιγούρια της εξουσίας είναι. Γι’ αυτό και θα τους ελέγξουν πολύ εύκολα, για την ακρίβεια τους ελέγχουν ήδη. Αρκεί να δούμε τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τα Εθνικά θέματα, οι οποίες είναι ταυτόσημες με αυτές των ΗΠΑ. Σε πλήρη αντίθεση με τους κλόουν του ΣΥΡΙΖΑ, οι αμερικανοί αναγνωρίζουν ως την μόνη Πολιτική Δύναμη, η οποία ανθίσταται στα σχέδια τους, την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Εξ αυτού του λόγου χαρακτηρίζουν την παρουσία μας «ως μια αρνητική εξέλιξη». Πολύ μεγάλη σημασία έχουν οι εκφράσεις «πάση θυσία» και «πιο αποφασιστικά» σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. Τι σημαίνουν αυτές οι εκφράσεις; Ότι θα κατακρημνισθεί οριστικά και αμετάκλητα, στο εγγύς μέλλον, κάθε έννοια ελεύθερης έκφρασης και ισονομίας, κάθε στοιχειώδες ίχνος διαλόγου; Ότι θα προχωρήσουν οι αθλιότητες, που ψιθυρίζουν διάφορα καθεστωτικά φερέφωνα, για απαγόρευση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ; Ό,τι κι αν σημαίνουν όλα αυτά, αποδεικνύεται περίτρανα, για μια ακόμη φορά, αυτό που αναφέρουμε και στην αρχή του κειμένου. Ότι, δηλαδή, η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ αποτελεί την μοναδική ΓΝΗΣΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ, ΑΥΘΕΝΤΙΚΑ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ και κατά συνέπεια μόνη ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΦΩΝΗ. Και είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι γι’ αυτό! 
 
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ