Νέα επίθεση του "αντικειμενικού" Παντελή Καψή κατά της Χρυσής Αυγής


Το μνημονιακό  παπαγαλάκι του “Έθνους” (και κυβερνητικός εκπρόσωπος στην κυβέρνηση Παπαδήμου για να μην ξεχνιόμαστε) Παντελής Καψής ασχολήθηκε, για μια ακόμη φορά, με την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Με κείμενο του, το οποίο δημοσιεύτηκε την Παρασκευή 26 Απριλίου, επιχειρεί και πάλι να διαστρεβλώσει  γεγονότα, να σπιλώσει πρόσωπα, ιδέες και συνειδήσεις. Παραποιώντας ...

πλήρως τα όσα συνέβησαν στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας γράφει ότι «Δεν υπάρχει ασφαλέστερος δρόμος για την κατάλυση της Δημοκρατίας από αυτήν την εξοικείωση με την αυθαιρεσία και τελικά τη βία.». ‘Εχει δίκιο ο Καψής. Η αυθαιρεσία της μνημονιακής συγκυβέρνησης με την απίστευτα δουλοπρεπή στάση της απέναντι στους διεθνείς τοκογλύφους, την παράδοση της Εθνικής Κυριαρχίας σε ξένα χέρια, την εξαθλίωση της κοινωνικής ζωής και την “κινεζοποίηση” των Ελλήνων, με την μετατροπή τους σε κωπηλάτες σε σύγχρονη γαλέρα είναι μια βίαιη στάση, η οποία καταλύει κάθε έννοια Δημοκρατίας και Ισονομίας. Συνεχίζοντας πιο κάτω και υιοθετώντας την εξωφρενική λογική του Μουίζνιεκς λέει τα εξής: «Τα στοιχεία της Ύπατης  Αρμοστείας για την Ελλάδα δεν αφήνουν το παραμικρό περιθώριο αμφιβολίας. Τρείς δολοφονίες, 66 θύματα με βαριές σωματικές βλάβες και συνολικά 154 ρατσιστικές επιθέσεις, σε πολλές από τις οποίες πήραν μέρος νεαροί με τα διακριτικά της Χρυσής Αυγής, είναι ο αποτρόπαιος λογαριασμός».
Ας αφήσουμε το γεγονός ότι για τα καθημερινά θύματα της εγκληματικής δράσης διαφόρων αλλοδαπών στοιχείων δεν κάνει κουβέντα ο Καψής. Πώς “γνωρίζει”  ότι συμμετείχαν Χρυσαυγίτες σ’ όλα αυτά; Μπορεί να το αποδείξει; Όχι βέβαια, αλλά αυτό δεν τον εμποδίζει να συκοφαντεί ασύστολα. Το θράσος του, όμως, ξεπερνά κάθε όριο όταν αναφερόμενος στην Θράκη υποστηρίζει  ότι: «Ακόμα και στην Θράκη, σε βάρος μουσουλμάνων, ομάδες αφρόνων τραμπούκων προκαλούν επεισόδια και προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα τρομοκρατίας. Για όσους μπορούν να δουν τη μεγάλη εικόνα των σχέσεων  στην περιοχή πρόκειται για συμπεριφορά που αγγίζει τα όρια της προδοσίας».
Το να μας εγκαλεί για προδοσία ένας άνθρωπος που συμμετείχε ενεργά σε μνημονιακή κυβέρνηση προκαλεί ταυτόχρονα οργή, αηδία αλλά και τον γέλωτα… Στην συνέχεια ο Καψής αναφέρει  ότι «σε ορισμένες χώρες της Ευρώπης οι ναζιστικές οργανώσεις έχουν τεθεί εκτός νόμου κι ακόμα και η άρνηση της ύπαρξης του ολοκαυτώματος αποτελεί ποινικό αδίκημα. Σε πολλές χώρες, εξάλλου, υπάρχει ειδική νομοθεσία κατά της ρατσιστικής βίας, αλλά και της ρατσιστικής προπαγάνδας, ή οποία υποδαυλίζει τη βία». Να που βγαίνει ο… Μούιζνιεκς από μέσα του, δείχνοντας τον πανικό από τον οποίο διακατέχεται ο υπάλληλος του Μπόμπολα, καθώς αδυνατεί να αντιπαρατεθεί ιδεολογικά και πολιτικά με την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και γι’ αυτό, εμμέσως πλην σαφώς, ζητά κι αυτός ποινικές απαγορεύσεις και κυρώσεις. Όσο για την προτροπή προς τις εισαγγελικές αρχές να ερευνήσουν τις σχέσεις της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ με διάφορες επιθέσεις, ας είναι σίγουρος ότι θα έρθει η στιγμή που μακριά από πολιτικές παρεμβάσεις και σκοπιμότητες, οι ‘Έλληνες Εισαγγελείς θα πράξουν απερίσπαστοι το καθήκον τους και θα καθίσουν  στο σκαμνί όλους όσους ευθύνονται για την σημερινή τραγική κατάσταση στην Χώρα.
Είτε πρόκειται για αφεντικά είτε πρόκειται για υπαλλήλους, όσοι έχουν ευθύνη για την κατάσταση αυτού του τόπου θα πληρώσουν, ανάλογα με το μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί. Απαντώντας λοιπόν στην απορία του «για το αν τελικά αυτή η οργάνωση μπορεί να είναι νόμιμη σε μια Δημοκρατία» του λέμε ότι στον κόσμο της προδοσίας, της διαφθοράς, της μίζας, της σήψης και της παρακμής η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ δεν μπορεί να έχει συνεργάσιμο ρόλο. Επειδή, όμως, είμαστε νόμιμοι, τόσο με την συνταγματική και πολιτική έννοια όσο πολύ περισσότερο με την ηθική έννοια του όρου, γι’ αυτό ας πάψει να αναρωτιέται ο περιφερόμενος σε “βαρόνους”  των ΜΜΕ, προκειμένου να προσφέρει τις υπηρεσίες του. Όσοι οδήγησαν την Χώρα στην άκρη του γκρεμού «δεν δικαιούνται δια να ομιλούν», όπως έλεγε και ο “αείμνηστος”  Κουτσόγιωργας, με τον οποίο “συνυπηρέτησε” στο ίδιο καθεστωτικό μετερίζι ο Καψής. Και, τελειώνοντας, σε προτρέπουμε κ. Καψή, αφού είσαι τόσο δημοκράτης και έχεις “υπεύθυνες επιλογές”, να κοιτάξεις στη σελίδα 53 της εφημερίδας που δουλεύεις, για να καταλάβεις το επίπεδο της φυλλάδας από την οποία λασπολογούμαστε συχνά - πυκνά. Οι τίτλοι “καυτές στιγμές”, “Δυνατές απολαύσεις” και  “Hot ιστορίες” είναι ενδεικτικοί. Και μετά έλα να μας πεις σε τι είδους “δημοκρατία” πιστεύετε, τόσο εσύ όσο και τα αφεντικά σου.
 
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ