Βελγική εφημερίδα: Έλληνες μαθητές ψάχνουν για φαγητό στα σκουπίδια


Τη σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν καθημερινά χιλιάδες παιδιά-θύματα της ανάλγητης πολιτικής του Μνημονίου, καταγράφει επιτόπιο ρεπορτάζ της βελγικής εφημερίδας «De Morgen» υπό τον τίτλο «Η πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν τα ελληνικά σχολεία: Μαθητές ψάχνουν για φαγητό στα σκουπίδια».
Ο ρεπόρτερ της εφημερίδας συνομιλεί με το διευθυντή ενός δημοτικού σχολείου του Πειραιά, ο ...



οποίος αναφέρθηκε σε μαθητές που ψάχνουν στα σκουπίδια ή εκλιπαρούν τους συμμαθητές τους να τους δώσουν τα υπολείμματα του κολατσιού τους. Ειδική μνεία έκανε σ’ έναν 11χρονο μαθητή του σχολείου του, ο οποίος φέρεται να υποφέρει από ασιτία, γιατί οι γονείς του αδυνατούν να τον σιτίσουν λόγω έλλειψης χρημάτων. Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει ο διευθυντής του σχολείου, «ούτε στους χειρότερους εφιάλτες μου δεν θα μπορούσα να φανταστώ ότι θα βιώναμε παρόμοιες καταστάσεις στο ελληνικό σχολείο και ότι θα βλέπαμε μαθητές να στερούνται τα στοιχειώδη και να είναι αναγκασμένοι να δώσουν τη μάχη της επιβίωσης». Τέλος, σύμφωνα με μια καθηγήτρια που μίλησε στον Βέλγο δημοσιογράφο, η ποιότητα της διατροφής πολλών παιδιών στην Ελλάδα παραπέμπει σε αφρικανικές χώρες.

Παρ’ όλα αυτά, ο Φόν Αντωνάκης βλέπει ότι η χώρα βρίσκεται σε τροχιά… ανάπτυξης. Σε λίγο δε, θα μας πει ότι τρώμε και με χρυσά κουτάλια!