ΣΗΜΕΡΑ, Σάββατο 27 Απριλίου δίνουμε το αίμα μας για την Ελλάδα! - «ΑΙΜΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ»


Η κατάσταση που επικρατεί σήμερα στον χώρο της υγείας είναι φρικτή. Βρισκόμαστε στην κορύφωση του δράματος που θέλει τον Έλληνα ανασφάλιστο, χωρίς γιατρό, χωρίς φάρμακο, χωρίς υπηρεσίες υγείας και περίθαλψης.
Δομείται μια υγειοφανής εικονική πραγματικότητα. Πολύωρες καθυστερήσεις στην προσέλευση στα τμήματα επειγόντων των νοσοκομείων, συνεχείς αναβολές χειρουργείων, εκατοντάδες ράντζα στους διαδρόμους, ανύπαρκτοι νοσηλευτές, ελάχιστοι απλήρωτοι και εξουθενωμένοι  γιατροί, αποτελούν τα συστατικά στοιχεία του μνημονιακού συστήματος υγείας. Φτιάχτηκε και ένας διαφορετικός ...

οργανισμός  περίθαλψης, ο  ΕΟΠΥΥ, αλλά το έλλειμμά του συνεχώς διευρύνεται και οι οικονομικές υποχρεώσεις του διαρκώς αναβάλλονται. Και οι υπεύθυνοι για  την οικτρή κατάσταση κατασκευάζουν και φανταστικές ιστορίες περί δήθεν "εφόδους" της Χρυσής Αυγής μέσα στα δημόσια νοσοκομεία. Ο παραλογισμός δε συνεχίζεται με αφορμή την πράξη ύψιστης αγάπης της Χρυσής  Αυγής, που δεν είναι τίποτε περισσότερο από ένα προσκλητήριο για αιμοδοσία. 
Το σύνθημά μας «ΑΙΜΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ», διαστρεβλώνεται και προσπαθούν να βρουν ρατσισμούς και πολιτικές σκοπιμότητες. Τους διαμηνύουμε λοιπόν ότι απευθυνόμαστε στα πατριωτικά και στα εθνικιστικά φρονήματα όλων των Ελλήνων. Καλούμε όλους τους  Έλληνες να προσφέρουν το αίμα τους για τους άλλους Έλληνες, τους έχοντες ανάγκη. Το σύνθημά μας στοχεύει στην κινητοποίηση των αστείρευτων δυνάμεων του έθνους μας. Ζητούμε την προσφορά από αυτούς που πιστεύουν στην διαχρονική συνέχεια της φυλής μας.
Το αίτημά μας, εκφρασμένο από αυτό το σύνθημα, δεν είναι ούτε κείμενο πολιτικό ούτε κείμενο ιατρικό. Σήμερα που ο Έλληνας δυστυχεί και σύρεται αβοήθητος στα απογυμνωμένα νοσοκομεία, μόνο η κινητοποίηση των  εφεδρικών δυνάμεων της φυλής μπορεί να συντελέσει , ώστε το γένος μας να μην εκλείψει αλλά να συνεχίσει να διαδραματίζει τον ιστορικό του ρόλο ως πηγή πολιτισμού για την ανθρωπότητα. Παρόλο που το αίμα είναι βιολογικός ιστός ανθρώπινης προέλευσηςκαι η μετάγγιση μπορεί να θεωρηθεί ως πράξη μεταμόσχευσης και επομένως ο δότης έχει  εύλογο δικαίωμα να γνωρίζει τον αποδέκτη - λήπτη, αλλά ακόμη και να επιλέγει σε ποιον θα χορηγήσει τους προσφερόμενους ιστούς του.
Η Χρυσή Αυγή σέβεται απόλυτα τόσο τις ιατρικές υπηρεσίες του ΕΣΥ που αποφασίζουν κάθε φορά για την χορήγηση, όσο και την υπηρεσία αιμοδοσίας που είναι αρμόδια κατά νόμο για την διακίνηση του αίματος. Ούτε επιθυμεί ούτε έχει πρόθεση να υποκαταστήσει τις  υπάρχουσες υπηρεσίες. Αντίθετα με την κινητοποίηση των χιλιάδων Ελλήνων πατριωτών και εθνικιστών, ευελπιστεί  να προσφέρει άφθονο αίμα, ώστε να διευκολύνει το έργο τους.
Κάθε μορφής και περιεχομένου ανακοινώσεις από  επιστημονικούς φορείς όπως Ιατρικούς Συλλόγους ή από συνδικαλιστικές οργανώσεις είναι άτοπες, εξωπραγματικές, ανυπόστατες, ανεδαφικές και ενδεχομένως και ύποπτες, αφού επιχειρούν απόδοση ευθυνών σε μη έχοντες ή καταλογίζουν πλημμέλειες σε μη δράξαντες, προσφέροντας μεσαιωνικού τύπου συγχωροχάρτια σε αυτούς που αισθάνονται τόσο ένοχοι, ώστε να μην τολμούν να κοιτάξουν τον καθρέφτη.
Aς σταματήσουν, λοιπόν, οι κ. αρμόδιοι των εκάστοτε ιατρικών συλλόγων και σωματείων τον ανελέητο πόλεμο εναντίον οποιασδήποτε κοινωνικής προσφοράς του κινήματος μας στο χώρο της υγείας και ας διοχετεύσουν τον υπερβάλλοντα ζήλο τους σε πραγματικά εγκληματικές ενέργειες που διαπράττονται στο τομέα της υγείας, ας σταθούν μακριά έστω και για μια φορά από τις κομματικές τους επιδιώξεις.
Το Ελληνικό Σύστημα Υγείας έχει ανάγκη από ανθρώπους που πραγματικά ενδιαφέρονται για την υγεία του κοινωνικού συνόλου και όχι από ανθρώπους που στοχεύουν στην εξυπηρέτηση κομματικών συμφερόντων.
Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του ΕΣΥ είναι υποχρεωμένο να συμβάλει στην ομαλή διεξαγωγή της εθελοντικής αιμοδοσίας. Σε διαφορετική περίπτωση διαπράττει το πειθαρχικό παράπτωμα της παραβίασης καθήκοντος που προκύπτει τόσο από τον όρκο του στον Ιπποκράτη όσο και από την ιδιότητα τους ως στελέχη του συστήματος υγείας. Μέσα στα καθήκοντα τους εντάσσεται και αιμοληψία από εθελοντές αιμοδότες οποιαδήποτε "κομματικής απόχρωσης".
             
Έλληνες Γιατροί