Χτυπούν με νόμο τους Έλληνες Αρτοποιούς - Η θέση της Χρυσής Αυγής

 
Στην από 16-04-2013 συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου η Χρυσή Αυγή ήταν η μόνη που είχε ζητήσει απερίφραστα την απόσυρση του άρθρου 44 για την απελευθέρωση του επαγγέλματος του αρτοποιού. Περίπτωση που αποτελεί άλλο ένα ...

χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι η συγκυβέρνηση φέρνει προς ψήφιση άρθρα άσχετα με τα υπό συζήτηση νομοσχέδια. Σήμερα στην 4η συνεδρίαση της 25ης Απριλίου 2013 και τα υπόλοιπα κόμματα ήταν επιφυλακτικά για το εν λόγω άρθρο μετά την πίεση που ασκήθηκε και το δυσμενές για την κυβέρνηση κλίμα που διαμόρφωσαν οι Συναγωνιστές βουλευτές με τις δυναμικές παρεμβάσεις τους.
Κατόπιν αυτών ο Υπουργός Ανάπτυξης αποφάσισε την απόσυρση του συγκεκριμένου άρθρου και την επαναφορά του με το αυριανό πολυνομοσχέδιο. Με αυτόν τον τρόπο η συγκυβέρνηση του μνημονίου προσπαθεί να επιτύχει το σκοπό της, δηλαδή την πάγια εντολή που έχει από την τρόικα δεδομένου ότι το πολυνομοσχέδιο θα έρθει προς ψήφιση σε ένα άρθρο. Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής (Ε. Ζαρούλια, Η. Παναγιώταρος και Σ. Μπούκουρας) αποχώρησαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας από τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής, καθώς τη θεωρούν άνευ αντικειμένου. Ο ομιλητής Σ. Μπούκουρας, αρτοποιός ο ίδιος, όπως και η οικογένειά του εδώ και τρεις γενιές, επισήμανε τη θέση της Χρυσής Αυγής, που από την πρώτη στιγμή ήταν ξεκάθαρη: Το άρθρο 44 αποτελεί ταφόπλακα για την αρτοποιία και προωθεί τον αθέμιτο ανταγωνισμό συμβάλλοντας έτσι στον αφανισμό της μικρομεσαίας επιχείρησης.
Ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή στηρίζει τον Έλληνα αρτοποιό και τη διατήρηση του φούρνου της γειτονιάς, που εξασφαλίζει την κατανάλωση του ποιοτικού φρέσκου ψωμιού από τους Έλληνες. Ζητάμε ξεκάθαρα την άμεση και οριστική απόσυρση του άρθρου 44.
Η τοποθέτηση του Συναγωνιστή Μπούκουρα στην επιτροπή (16/4/2013): "Κύριε υπουργέ, είπατε εμμέσως πλην σαφώς, ότι κάνετε ό,τι σας πει η τρόικα. Μήπως αύριο, στη συνεδρίαση που θα έχουμε τους φορείς, να καλέσουμε και τον κ. Τόμσεν, για να μας πει κατευθείαν τι ακριβώς πρέπει να κάνουμε, πώς θα πολιτευθούμε και πώς θα νομοθετήσουμε, για να μην ταλαιπωρούμε τον κ. Χατζηδάκη. Όσον αφορά το θέμα των αρτοποιείων, επειδή τυγχάνει να προέρχομαι από οικογένεια αρτοποιών και έχω εξασκήσει αυτό το επάγγελμα, στο άρθρο 44, στην ουσία δεν απελευθερώνεται το επάγγελμα του αρτοποιού, απεναντίας στην κυριολεξία είναι η ταφόπλακα για την αρτοποιεία. Επιπλέον, προωθεί τον αθέμιτο ανταγωνισμό, συμβάλλοντας έτσι στον αφανισμό της μικρομεσαίας επιχείρησης. Δεύτερον, η κατεψυγμένη ζύμη που θα έρχεται από τριτοκοσμικές χώρες, όπως η Τουρκία και η Βουλγαρία, όπου εκεί κανείς δεν ελέγχει πώς γίνεται η παραγωγή, τι στάρια βάζουν, τι αλεύρια, τι μαγιές και πού μισοψήνεται, διότι θα έρχεται με τη μορφή του κατεψυγμένου εδώ στην Ελλάδα, είναι εις βάρος του Έλληνα καταναλωτή, διότι είναι αμφιβόλου ποιότητας. Κύριε υπουργέ, μήπως γνωρίζετε τι θα κάνουμε τα στάρια που θα παράγουν οι Έλληνες αγρότες, από τη στιγμή που το συγκεκριμένο άρθρο στην ουσία καταστρέφει και εξαφανίζει την αρτοποιεία; Τι θα κάνουμε με τα ελληνικά στάρια; Ποιος θα τα απορροφήσει; Μήπως το επόμενο στάδιο της τρόικα είναι να μας επιβάλει τι θα καλλιεργήσουμε στην ελληνική ύπαιθρο; Στην αυριανή συνεδρίαση, που θα είναι παρών και ο πρόεδρος των αρτοποιών, θα είμαστε πιο αναλυτικοί. Ζητάμε την άμεση απόσυρση του άρθρου 44. "