Διαλύει το Στράτευμα η κυβέρνηση Σαμαρά


Ένα κράτος ανεξάρτητο και εθνικά κυρίαρχο οφείλει να λειτουργεί με γνώμονα την διασφάλιση των εθνικών του συμφερόντων. Πόσο μάλλον το ελληνικό, το οποίο περιστοιχίζεται από γείτονες οι οποίοι παραχαράσσουν την ιστορική και γεωπολιτική πραγματικότητα, αξιώνοντας ανεδαφικές απαιτήσεις. Η Ελληνική Δημοκρατία των Μνημονίων όμως, απέχει έτη φωτός από το να μπορεί να χαρακτηρίζεται κυρίαρχο κράτος. ...


Μέσα στα πλαίσια ενός κρατικού οργανισμού, του οποίου μοναδικό μέλημα είναι η φοροεισπρακτική επίθεση στους Έλληνες πολίτες, για να ικανοποιηθούν οι παράνομες και τοκογλυφικές απαιτήσεις των δανειστών, είναι απόλυτα φυσιολογικό η Εθνική Άμυνα να περνά σε δεύτερη και Τρίτη μοίρα. Σε αυτή την οδυνηρή πραγματικότητα, εντάσσεται και το σχέδιο αναδιοργάνωσης των Ενόπλων Δυνάμεων, σχέδιο της κυβέρνησης κατόπιν των ρητών οδηγιών της Τρόικας υπό τον τίτλο «Νέα Δομή Δυνάμεων». Επί της ουσίας, το σχέδιο το οποίο προτίθεται να παρουσιάσει ο πρώην δημοσιογράφος και νυν υπουργός Άμυνας(χαρακτηριστικό δείγμα της σημασίας την οποία αποδίδει το Καθεστώς στο μείζον ζήτημα της άμυνας της χώρας…) στην διαρκή επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, δεν αποτελεί παρά την σκόπιμη αποδυνάμωση του Στρατεύματος με ότι αυτό συνεπάγεται, με την αστεία πρόφαση της εξοικονόμησης οικονομικών πόρων.
Σύμφωνα με τη Νέα Δομή, πρόκειται να κλείσουν 45 με 50 στρατόπεδα ανά την ελληνική επικράτεια, θα καταργηθούν τα Α’ και Β’ Σώματα Στρατού, ενώ την ίδια τύχη θα έχει μία Ταξιαρχία Υλικού Πολέμου, ενώ άλλες τρεις θα μετατραπούν σε Συντάγματα. Στατιστικά, μειώνεται κατά 45% η δομή διοικήσεως, κατά 25% η δομή δυνάμεων και κατά 20% ο αριθμός των ανώτατων αξιωματικών, από το βαθμό του Ταξίαρχου και άνω.
Χαρακτηριστικό της κυβερνητικής βιασύνης και προχειρότητας να προχωρήσει η συγκεκριμένη δομή προκειμένου να ικανοποιηθούν οι διεθνείς τοκογλύφοι είναι το γεγονός πως οι Ειδικές Δυνάμεις αποκτούν ενιαία διοίκηση, ως Δύναμη Ταχείας Αντίδρασης. Πολύ απλά, τη στρατιωτική αποδυνάμωση στα όρια της διαλύσεως εξαιτίας των κυβερνητικών πρακτικών θα φορτωθούν οι Ειδικές Δυνάμεις οι οποίες καλούνται να σηκώσουν στις πλάτες τους ένα τεράστιο βάρος ευθύνης για τη διαφύλαξη της εθνικής μας ακεραιότητας. Με σαφείς και διαπιστωμένες ελλείψεις τόσο σε προσωπικό όσο και σε εξοπλισμό, οι επίλεκτες μονάδες του Ελληνικού Στρατού καλούνται να ανταπεξέλθουν σε ένα ευρύ φάσμα ενεργειών, ούτως ώστε να καλυφθεί το χαώδες κενό το οποίο αφήνει πίσω της η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Άμυνας. Ουσιαστικά δηλαδή, οι πολιτικοί απατεώνες διαλύουν το Στράτευμα και γεμάτοι θράσος μετακυλύουν την ευθύνη της αποτροπής της οποιασδήποτε εξωτερικής επιβουλής στην στρατιωτική ηγεσία.
Από επιχειρησιακής απόψεως, ο ρόλος των οποίο καλούνται να διαδραματίσουν οι Ειδικές Δυνάμεις στη νέα δομή, καθιστά σαφές πως η πολιτική ηγεσία εκτιμά ως απίθανο το ενδεχόμενο μιας γενικευμένης πολεμικής σύρραξης. Αντίθετα, ο προγραμματισμός κινείται στη λογική των θερμών επεισοδίων βραχείας χρονικής διάρκειας. Δίχως καμιά υπερβολή, το νέο δόγμα το οποίο η κυβέρνηση των ανδρείκελων εισάγει στις Ένοπλες Δυνάμεις, ταυτίζεται με την πολιτική Σαμαρά για την εξωτερική μας πολιτική: οι ευρωπαίοι εταίροι θα μας σώσουν!.. Κατ’ αυτό τον τρόπο, αντιμετωπίζει η τρικομματική συγκυβέρνηση των υποτακτικών την εθνική άμυνα ενός κράτους, το οποίο υφίσταται σήμερα την ευθεία επιθετικότητα γειτονικών λαών, από δύση, βορρά και ανατολή. Καθώς φαίνεται, είναι άσκοπη για το μεταπολιτευτικό Καθεστώς η στρατιωτική οργάνωση της διασφάλισης των συμφερόντων του Ελληνικού Έθνους, σε ένα κράτος το οποίο έχει ήδη παραχωρήσει την εθνική του κυριαρχία στους διεθνείς δανειστές.
Ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή, αναγνωρίζει τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας ως τον πραγματικό και μοναδικό εγγυητή της ελευθερίας του Λαού μας και της διαφύλαξης της εδαφικής ακεραιότητας του Έθνους μας. Καμιά εμπιστοσύνη δεν δικαιούνται ούτε οι μεταπολιτευτικοί απατεώνες που κυβερνούν, μήτε τα αφεντικά τους σε Βρυξέλλες και Ουάσιγκτον. Ισχυρό Στράτευμα σημαίνει Ισχυρή Ελλάδα!