Εισαγγελική έρευνα σε βάρος Επιθεωρητών Υγείας στη Θεσσαλονίκη που καθυστέρησαν να διεκπεραιώσουν δικογραφίες σχετικά με τη διαφθορά στα δημόσια νοσοκομεία


Ερευνα διατάχθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης σε βάρος Επιθεωρητών Υγείας οι οποίοι καθυστέρησαν να διεκπαιρεώσουν δικογραφίες που τους ανατέθηκα σχετικά με τη διαφθορά στα δημόσια νοσοκομεία.
Η παρέμβαση του εισαγγελέα έγινε με αφορμή έγγραφο που έφτασε σύμφωνα με το οποίο οι ...

συγκεκριμένοι επιθεωρητές ενημέρωναν ότι δεν μπορούν να ολοκληρώσουν την έρευνα τους λόγω φόρτου εργασίας που προκαλείται από την έλλειψη προσωπικού. Οπως διαπιστώθηκε η υπόθεση αφορά σε συνολικά οχτώ δικογραφίες στο πλαίσιο των οποίων διεξάγεται δικαστική έρευνα σχετικά με τις προμήθειες σε δημόσια νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Οι δικογραφίες, στις οποίες περιέχονται αδικήματα πλημμεληματικού χαρακτήρα που κινδυνεύουν να παραγραφούν εξαιτίας των καθυστερήσεων, επιστράφηκαν στην εισαγγελία και χρεώθηκαν σε άλλους υπάλλήλους του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας.
Από την εισαγγελία πρωτοδικών Θεσσαλονίκης διατάχθηκε έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί εάν οι Επιθεωρητές Υγείας διέπραξαν αδικήματα όπως παράβαση καθήκοντος και να αποδοθούν οι ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες που προβλέπονται.


 agelioforos.gr