Φυλακές για τους Έλληνες που πλήττει η κρίση ετοιμάζει η συγκυβέρνηση - ΒΙΝΤΕΟ


Το γεγονός ότι οι μνημονιακές πολιτικές έχουν φέρει σε πλήρη εξαθλίωση τους Έλληνες είναι προφανές και όχι προς συζήτηση. Το ότι όλοι οι έντιμοι Έλληνες έχουν φτάσει σε κρίσιμο σημείο είναι επίσης προφανές. Όλοι αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην αποπληρωμή των δυσβάσταχτων και αλλεπάλληλων φορολογιών που επιβάλλει το μνημονιακό κράτος. Επιπροσθέτως, έχοντας ως...
φόντο τις χιλιάδες των αυτοκτονιών και γενικώς τα μηνύματα απελπισίας που εκπέμπει σύσσωμη η Ελληνική Κοινωνία, η μνημονιακή συγκυβέρνηση προαναγγέλλει νέα μέτρα, έστω και αν το κάνει συγκαλυμμένα.
Έχοντας υπόψη ότι πρώτον σε λίγο οι περισσότεροι Έλληνες θα χρωστάνε στο ελληνικό δημόσιο. Δεν είναι, βέβαια, αυτό απόρροια μη θέλησης των Ελλήνων να πληρώσουν, αλλά καθαρά αδυναμίας. Αξίζει δε να θυμίσουμε σε αυτό το σημείο τις προ δύο μηνών δηλώσεις- και εγκύκλιο -  του Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Χάρη Θεοχάρη, ότι όποιος χρωστά στο Ελληνικό Δημόσιο θα πηγαίνει φυλακή.  
Αν όλα αυτά τα συνδυάσουμε με τις δηλώσεις του υφυπουργού Δικαιοσύνης, Κ. Καραγκούνη, ότι «αναζητούνται χώροι, σε αγροτικά καταστήματα κράτησης για όσους έχουν ποινές έως δύο έτη και έχουν διαπράξει οικονομικά εγκλήματα», μπορούμε να συμπεράνουμε τι πρόκειται να γίνει. Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών αυτοί που οφείλουν «αξιόποινο» ποσό υπολογίζονται στις 80.000, ενώ στο άμεσο μέλλον προβλέπουμε ότι αυτός ο αριθμός θα αυξηθεί κατακόρυφα.
Αλήθεια, όμως, τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση για αυτές τις δεκάδες – συντόμως εκατοντάδες – χιλιάδες Ελλήνων που βρίσκονται σε ανάγκη; Το ότι θα τους «μαντρώσει» στις φυλακές μας το έκαναν σαφές! Μήπως στην συνέχεια θα επικαλεστούν «ανάγκες» για να τους δώσουν ως εργατικό δυναμικό μηδενικού κόστους στους δουλοπάροικους – επενδυτές που προσπαθούν να προσελκύσουν;
Ο Συναγωνιστής Ιωάννης Λαγός στην επίκαιρη ερώτηση του τοποθετήθηκε σχετικά με την πιθανότητα μετατροπής των στρατοπέδων σε κέντρα κράτησης οφειλετών του δημοσίου. Τόνισε την απαράδεχτη αυτή πρόθεση της κυβέρνησης και μίλησε για τους αλλοδαπούς που έχουν ήδη κατακλύσει τις Ελληνικές φυλακές, καθώς οι συνθήκες εκεί είναι κατά πολύ καλύτερες από τις συνθήκες που θα βίωναν στην πατρίδα τους. Ο Έλληνας πολίτης συνεχίζει να πληρώνει ακριβά την πολυτελή διαμονή κάθε αλλοδαπού εγκληματία.